Provedena kampanja „Manje oružja, manje tragedija“

Kampanja „Manje oružja, manje tragedija“ učestalo se provodi s ciljem poticanja građana na dragovoljnu predaju oružja. Kampanja je isto tako usmjerena na podizanje ukupne svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko – eksplozivnom sredstvima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMESukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, dragovoljna predaja ilegalnog oružja je bez sankcija te se ovom kampanjom apelira na sve građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.

MANJE ORUŽJA zaista znači i MANJE TRAGEDIJA

Na poziv građana policijski službenici dolaze na vašu kućnu adresu u neoznačenom vozilu i preuzimaju minsko – eksplozivna sredstva. Policija napominje da građani osobno ne donose minsko – eksplozivna sredstva u prostorije policije.

Od 1. rujna 2007. godine do 30. studenog 2020. godine, u Republici Hrvatskoj građani su dragovoljno predali 5.493 kg eksploziva, 5.570.778 komada streljiva, 5.354 komada automatskog i 9.183 komada dozvoljenog oružja te 330.462 komada rasprskavajućeg oružja.

Kampanja svojim moderniziranim i multi modularnim preventivnim alatima želi djelovati na svijest naših građana kako bi shvatili da MANJE ORUŽJA zaista znači i MANJE TRAGEDIJA.

Svima je skrenuta pozornost na važnost kampanje i važnost informiranja

S istim ciljem policijski službenici Odjela prevencije i kontakt policajci Policijske postaje Našice u dogovoru i suradnji s Gradom Našice i općinama Feričanci, Podgorač, Koška, Donja Motičina i Đurđenovac, predstavnicima Grada i općina uručili su nove plakate izrađene u svrhu promidžbe modernizirane kampanje.

Svima je skrenuta pozornost na važnost kampanje i važnost informiranja svih građana o načinu i mogućnostima dragovoljnog vraćanja oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Policajci i predstavnici Grada i općina složili su se u namjeri da i na ovaj način pokušaju utjecati na njihove mještane kako bi svoje obitelji, susjede i sve ostale zaštitili i svoj dom učinili sigurnijim.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još

Učitavanje...