Provaljivao u trgovine i ugostiteljske objekte


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalistički istraživanjem sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio dva kaznena djela teška krađa i tri kaznena teška krađa u pokušaju. U periodu od 13. do 21. kolovoza, 41-godišnjak je provalio u trgovinu, pekaru, restoran i dva ugostiteljske objekta u Osijeku vlasništvo pravnih osoba iz Osijeka. Iz prodajnih prostora trgovine i pekare 41-godišnjak je ukrao novčani polog u iznosu od oko 1500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Ukrao odjeću i sat iz trgovačkog centra

Dovršenim kriminalistički istraživanjem sumnja se da je 63-godišnji hrvatski državljanin iz Slavonskog Broda počinio dva kaznena djela krađa i jedno kazneno djelo razbojnička krađa. U petak, 22. svibnja i u subotu 21 lipnja, u Osijeku, 63-godišnjak je iz prodajnih prostora trgovačkog centra ukrao više komada različitih odjevnih predmeta i „pametni sat“. Pravne osobe iz Zagreba oštećene su za oko 13 tisuća kuna. U petak, 17. srpnja, u Osijeku, 63-godišnjak je iz prodajnog prostora trgovačkog centra ukrao odjevni predmet. Krađu je primijetila djelatnica trgovine i pokušala zaustaviti kradljivca, ali je 63-godišnjak rukom odgurnuo djelatnicu i u bijegu iz trgovačkog centra izgubio odjevni predmet. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Ukrao motocikl

U ponedjeljak 17. kolovoza, u Kamencu, 27-godišnji hrvatski državljanin iz Čeminca ukrao je iz neograđenog dvorišta motocikl vlasništvo 35-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Kamenca. Policijski službenici pronašli su ukradeni motocikl i vratili vlasniku. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Pronašao minobacačku granatu

Jučer, 25. kolovoza, oko 9,50 sati, u Duboševici, 62-godišnji djelatnik tvrtke iz Darde je tijekom izvođenje radova uređenja kanala „Borza“, pronašao minobacačku granatu kalibra 82 milimetra zaostalu iz II. Svjetskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je minobacačku granatu s mjesta pronalaska na siguran način izuzeo.

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 13 prometnih nesreća. U tri prometne nesreće osam osoba je zadobilo lake tjelesne ozljede. Preostalih 10 prometnih nesreća za posljedicu su imala materijalnu štetu. Na području Belog Manastira dogodilo se pet prometnih nesreća, na području Osijeka četiri prometne nesreće i po jedna prometna nesreća na području Donjeg Miholjca, Đakova, Belišća i Našica.

Vozio automobil s 3,87 promila

Jučer, 25. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača (3 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

U 21,20 sati, u Osijeku, u Svilajskoj ulici, kada je u prometu zaustavljen 65-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,18 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 01,20 sati, u Čepinu, u nadzoru prometa zaustavljen je 50-godišnji hrvatski državljanin iz Vladislavaca. Vozaču osobnog automobila evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,92 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 10,30 sati, u Kozarcu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, a Vozač osobnog automobila 20-godišnji hrvatski državljanin iz Kule je nepropisno pretjecao i udario u osobni automobil koji se kretao u istom smjeru. Vozač je napustio mjesto događaja, naknadno je pronađen i evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,34 grama po kilogramu. Određeno mu je smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 14,50 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 42-godišnji hrvatski državljanin iz Čajkovaca izgubio je nadzor nad vozilo i udario u prometni znak te napustio mjesto događaja. Policijski službenici su vozača ubrzo pronašli te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 3,87 grama po kilogramu. Određeno mu je smještanje u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 10300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još