Stigla je prva novogodišnja beba u Našicama

Stigla je prva novogodišnja beba u Našicama

Stigla je prva novogodišnja beba u Našicama

Ivana Vukoja rodila je svog drugog sina, prvo dijete u Našičkoj bolnici. Mali Karlo rodio se 2. siječnja u 6:53 sati, a teži 3 kilograma 650 grama i dugačak je 51 centimetar. Iako je kod kuće čeka stariji sin od 3 godine, Karlo je bio dugoočekivano dijete ove obitelji koji je došao kao najljepši novogodišnji poklon.

Majku i malog Karlu posjetili su gradonačelnik Josip Miletić te ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić koji su uz darove obitelji poželjeli sretnu novu godinu, a Karlu bezbrižno djetinjstvo.

„Hvala na prelijepim poklonima za mog sina i gradonačelniku i predsjednici koja je svoj poklon poslala po ravnatelju bolnice.”- izjavila je majka prvog rođenog djeteta u Našicama, Ivana Vukoja.

Gradonačelnik Našica Josip Miletić poklonio je Karlu medvjedića, a majci poželio brz oporavak.

„Posebno je lijepo biti danas u rodilištu našičke bolnice gdje se rodilo prvo dijete s našeg područja u novoj godini, mali Karlo, čestitam roditeljima. Važno je istaknuti ovaj pozitivan trend, veći broj beba u protekloj godini nego u prijašnjim godinama, zbog toga podsjećam na prvu odluku Grada u novoj godini, a to je povećanje naknade za novorođenu djecu koja sada iznosi 2 500,00 kuna.” -rekao je gradonačelnik Josip Miletić, koji je sukladno ovoj pozitivnoj vijesti svim građanima poželio sretnu i uspješnu 2019. godinu, te se zahvalio osoblju bolnice na predanom radu.

Ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić čestitao je majci i djetetu te predao simboličan poklon od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, te novorođenoj bebi poželio sve najbolje u odrastanju.

„2. siječnja dočekali smo u rodilištu Opće županijske bolnice Našice rođenje i prvog djeteta. Ovom prilikom želim još jednom čestitati majci, ali i poželjeti cijeloj obitelji sve najbolje u 2019. godini, a Karlu naravno puno sreće i zdravlja kroz cijeli njegov život. Možemo se pohvaliti da je prošla godina završila porastom broja rođenih i to za 13 više od 2017. godine. Kada pričamo o demografskom gubitku u cijeloj zemlji ovaj podatak je rijetkost, ali i potvrda dobrog rada kompletnog osoblja od liječnika, sestara, primalja ali isto tako rezultat dugotrajnih ulaganja u ovaj novi odjel, opremu i edukaciju svih kadrova što će bolnica nastaviti i u ovoj godini.” – Izjavio je ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić, koji je nadodao da bolnici gravitira i sve veći broj trudnica sa šireg područja upravo zbog profesionalnosti i usluge.

Posebno zadovoljna prvim djetetom u novoj godini ali i nastavkom pozitivnog trenda broja rođenih u bolnici bila je i Blaženka Žužanić – Klapan voditeljica Odjela za ginekologiju i opstetriciju.

„Prošlu smo godinu završili u pozitivnom porastu broja rođenih, točno 444 bebe, što čini razliku od 13 novorođenih usporedimo li to s 2017. godinom. I u ovoj se godini nadamo nastavku istog trenda jer imamo dobar tim osoblja te dobru opremu na kojoj se zahvaljujem ravnatelju naše bolnice koji razumije naše potrebe.” – izjavila je doktorica Klapan.

Pročitajte još