Provalio u stan

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske jučer, 19, srpnja, u popodnevnim satima, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalio je u stan te ukrao motornu pilu i perilicu rublja. Vlasniku 52-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta oko 1000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao novčanik s novcem i dokumentima

Jučer, 19. srpnja, u prijepodnevnim satima, u Tenji, nepoznati počinitelj provalio je parkirani osobni automobil i ukrao torbu s novčanikom, novcem i osobnim dokumentima. Vlasniku 61-godišnjem hrvatskom državljaninu počinjena je materijalna šteta oko 4000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, policija vlasnicima automobila savjetuje:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

Radnici pronašli topovsko zrno

Jučer, 19. srpnja, oko 14,15 sati, u Belom Manastiru, tijekom izvođenja građevinskih radova na uređenju parkirališta, djelatnici tvrtke iskopali su topovsko zrno od 105 milimetara iz II svjetskog rata. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je topovsko zrno izuzeo s mjesta pronalaska i u šumskom predjelu između mjesta Šumarina i Luč na siguran način uništio.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Đakova. Jučer, 19. srpnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 22,15 sati, u Dardi, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 61-godišnji hrvatski državljanin iz Darde. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,36 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još