Proslava Dana škole u Podgoraču

Osnovna škola Hinka Juhna Podgorač danas proslavlja Dan škole. Današnju proslavu uveličali su otvaranjem međunarodne likovne izložbe Iserlohn – Essen – Orašje – Bjelovar – Zagreb na temu „Jezik– riječ– ljubav– maska—mač i štit– umjetnost“ pod vodstvom učiteljice razredne nastave Monike Mužar – Kos i učitelja likovne kulture Mateja Ižakovića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEIzložbu je otvorila ravnateljica škole Zdenka Vukomanović koja je istaknula važnost velikog uspjeha učenika i mentora u promicanju škole, mjesta i županije i izvan granica naše domovine.

Cilj poticanje očuvanja hrvatskoga jezika

Ovaj Likovno – literarni natječaj već 20 godina zaredom organiziraju entuzijasti i umjetnici, supružnici Ankica i Ante Karačić porijeklom iz Iloka s ciljem poticanja učenika osnovnoškolske dobi da se likovno izraze na temu “Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost”. Dugogodišnji suorganizator i medijski pokrovitelj natječaja je i Hrvatski glas Berlin. Kroz ovakav oblik izložbi organizatori su željeli ostvariti suradnju škola i država te poticati očuvanje hrvatskoga jezika i hrvatsko kulturno zajedništvo. Zadatak učenika je bio likovnim radom oslikati što se sve može jezikom reći i zašto je jezik bitan.

U natječaju sudjelovalo više od 10 000 učenika

Tijekom godina, u natječaju je sudjelovalo više od 10 000 učenika i više od 400 učitelja mentora iz 350 škola i udruga. Stručni žiri je pomnim odabirom odabrao i likovni rad učenice Leje Földi, učenice 4. r. PŠ Stipanovci za izložbu u gradskoj galeriji Iserlohn te je nagrađen četvrtom nagradom.

Izložba će biti otvorena u periodu 9. -14. lipnja 2021., a sva likovna ostvarenja ove izložbe mogu se pogledati u predvorju škole.

Pročitajte još

Učitavanje...