Pronađen kradljivac iz trgovačkog centra

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. Policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 57-godišnjak počinio kazneno djelo „Krađa“. Naime, u vremenu od 16. srpnja prošle godine do 9. srpnja ove godine, u Osijeku, 57-godišnjak je iz trgovačkog centra u više navrata ukrao različite prehrambene proizvode, čime je pravna osoba oštećena za oko 1.500,00 kuna. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tijekom vikenda evidentirano 298 prekršaja

U vremenu od 12. do 15. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 15 vozača osobnih automobila, biciklistu i vozača električnog romobila koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

U navedenom vremenu osim alkohola evidentirano je još 298 prekršaja od kojih 180 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 27 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 17 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje neregistriranim vozilom i 72 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u subotu, 13. kolovoza oko 20 sati, između Zmajevca i Batine, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 36-godišnji biciklist iz Batine. Evidentirana mu je koncentracija od 2,40 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Dana 12. kolovoza u vremenu od 15 do 21 sati na području Policijske uprave osječko – baranjske provedene su pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila. Ukupno je utvrđeno 106 prekršaja od kojih 100 prekoračenje brzine kretanja vozila, 1 vožnja pod utjecajem alkohola, 3 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 1 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom i 1 ostali prekršaj.

U nedjelju, 14. kolovoza oko 14 sati u Osijeku, na raskrižju Crkvene ulice i Ulice Zeleno Polje, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 31-godišnjak iz Osijeka zbog neprilagođene brzine sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 1,96 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Također, 14. kolovoza, oko 13 sati, u blizini mjesta Popovac, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 26-godišnjak je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika te napustio mjesto prometne nesreće. Nakon pronalaska evidentirana mu je koncentracija od 0,59 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 15. kolovoza oko 17,30 sati, između Trnave i Dragotina, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 27-godišnjak je zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 2,82 promila alkohola u krvi. Vozač je u zadnje tri godine jednom pravomoćno kažnjen za upravljanje pod utjecajem alkohola i jednom za upravljanje pod zabranom te mu je privremeno oduzeto vozilo s kojim je upravljao do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, a u tri je nastala materijalna šteta. Na području Đakova dogodilo se dvije prometne nesreće, a na području Osijeka i Belog Manastira po jedna prometna nesreća.

Pročitajte još