DVD Našice pokazuje svoju snagu u ovim teškim vremenima

Nažalost, i ove godine je stigla poplava, samo malo drugačija nego prijašnjih godina. Ovakva vrsta poplave, koja je karakterizirana kao bujična poplava, vrlo je opasna i štetna. Kako za ljude i životinje, tako i za obiteljske domove. Ogromna količina vode, doslovno u 10 minuta, poplavi cijelo dvorište i ulazi u kuće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDobrovoljni vatrogasci grada Našica bili su spremni. Po zapovjedi zapovjednika VZ Našica, u kratkom vremenu snage DVD-a Našice upućuju se u Javnu vatrogasnu postrojbu na ispomoć profesionalnim vatrogascima. Upućeni su 4 vozila i vatrogasna prikolica s 10 dobrovoljnih vatrogasaca koji su prevozili 9 pumpi za ispumpavanje i ostalu opremu za zaštitu od poplava.

Svima je bio isti cilj – pomoći bližnjemu!

Ovim putem DVD Našice se zahvaljuje, prije svega, civilima koji su na terenu pomogli svojim susjedima, kolegama te vatrogascima u borbi da spase domove i dvorišta. Kad vidite kakva je to snaga kad one teške vreće s natopljenim pijeskom ljudi prenose na svojim rukama i ne pitaju koliko još ima, nego samo traže: “Daj još pijeska!“, tu se vidjelo kolika je to bila sloga i zajedništvo za isti cilj – pomoći bližnjemu!

Također, DVD Našice se zahvaljuje zapovjedniku JVP Našice Danijelu Matkoviću i gradonačelniku gospodinu Krešimiru Kašubi na ukazanom velikom povjerenju i prepuštanju dijela koordinacije ove velike intervencije. Vatrogasci se nadaju da su opravdali ono za što ova udruga postoji i djeluje.

Stric pivo

Pročitajte još