Promocija slikovnice „Kad je moja prabaka bila mala”

Mjesec hrvatske knjige i Godina čitanja bili su povod da Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice ponovo oživi svoju izdavačku djelatnost, prezentirajući javnosti slikovnicu „Kad je moja prabaka bila mala”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMETradicija za malene (ali i velike)

Sjećanja prabake iz Vukojevaca u priču iz slikovnice pretočila je autorica Mateja Vukmir, dok je za nenadmašne ilustracije zaslužna Angela Turkalj Vidaković. Istraživanje starih običaja i lokalnih tradicija temelj su ove zanimljive slikovnice u kojoj glavnu ulogu ima prabaka Julka.

“Najdrugačija od mojih baka je prabaka Julka. Ona je rodila moju baku. Mislim da je to bilo prije otprilike tisuću godina. Stari ljudi, kao što je prabaka, vole gledati crno-bijele fotografije i pričati davno, davno priče, a ja ih baš volim slušati.” ulomak iz slikovnice.

Promocija u petak u 18:30 sati

Kao izdavač Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice poziva sve zainteresirane ljubitelje tradicije i slikovnica, djecu, roditelje, bake i djedove na predstavljanje slikovnice „Kad je moja prabaka bila mala” autorice Mateje Vukmir. Predstavljanje će biti održano u petak 12. studenog

u Slovačkom centru za kulturu (Braće Radića 68, Našice) od 18.30 sati.

Pročitajte još