Našice – Redovita skupština Športske zajednice Grada Našica

skupstina17_4_4a

USVOJENA IZVJEŠĆA, PROGRAM JAVNIH POTREBA U ŠPORTU ZA 2012. GODINU I IZVRŠENA PROMJENA U IZVRŠNOM ODBORU !

 

* Ana Zupčić, Marko Sertić i Josip Miletić umjesto Krešimira Kašube, Drage Trnka i Ivice Valenčaka !

* Vrijeme za iskorak u unapređenju kvalitetnog i stručnog rada u Zajednici !

* Iznaći model financiranja tajnika NS Našice !

* članice Zajednice trebaju, radi legalizacije objekata koja koriste, obavijestiti Grad koji je vlasnik istih !

 

Sinoć je u velikoj vijećnici grada Našica održana redovita skupština Športske zajednice grada Našica. Istoj se odazvalo 19 (od 23 člana) opunomoćenih predstavnika članica koja su u sastavu Zajednice. U radu skupštine sudjelovali su i gosti, našički gradonačelnik Krešimir Žagar, predsjednik Mjesnog odbora Našice Hrvoje Šimić i ravnateljica osnovne škole Kralja Tomislava Vlatka Zahirović. Prije prelaska na dnevni red minutom šutnje odana je počast sportašima koji su obilježili našički šport a više nisu među živima. Prije svega to se odnosilo na prošle godine preminulog Pavlu Jurinu i nedavno Branka Horvatina.

Na prijedlog predsjednika Josipa Pavlusa, koji je pozdravio uvažene goste, dnevni red je proširen dvjema točkama – razrješenjem i izborom novih članova Izvršnog odbora te prijedlogom o brisanju iz članstva streličarskog kluba Lađanska. S obzirom da su prisutni dobili pisane materijale o izvješću o radu Zajednice i njezinih članica u 2011. godini, financijskim pokazateljima i pregledu materijalno-financijskog poslovanja predsjednik je istaknuo zadovoljstvo postignutim rezultatima našičkog športa. Zahvalio se gradonačelniku i gradskim vijećnicima na razumijevanju glede visine ukupnih sredstava za javne potrebe u športu, isto tako i Zajednici Osječko-Baranjske županije s kojom našička Zajednica ima odličnu suradnju.

Želio bi da nađemo zajedništvo i kada je u pitanju pojedinačna raspodjela sredstava po članicama. Ove je, za razliku od prošle, godine ispalo malo nespretno da većinu naših prijedloga Gradsko vijeće nije usvojilo. Ne mogu da ne spomenem da mi (Zajednica) za razliku od drugih (primjer grada Valpova) za materijalne potrebe dobijemo minimalna sredstva. Uvažavam mišljenje članova gradskog vijeća ali ne mogu dozvoliti da netko, tko nije u sportu, više zna od nas koji smo s njim svakodnevno.

 skupstina17_4_2a

Gradonačelnik Krešimir Žagar pozdravio je prisutne i rad skupštine te istaknuo da je Grad i mjesni odbori u protekloj godini, direktno preko Zajednice a indirektno članicama, u šport uložio 1.900.000,00 kuna.

To je naša strategija i to ćemo i dalje činiti. Slažem se da nije jednostavno odlučiti kome koliko dati. Zahvaljujem se članovima Zajednice na volonterskom radu, zahvaljujem se i ravnateljici osnovne škole Kralja Tomislava što u velikoj mjeri uskače i pomaže gradu – rekao je gradonačelnik.

U ime Mjesnog odbora skupštinu je pozdravio predsjednik Hrvoje Šimić koji se smatra da je od davnih dana, direktno kao sportski djelatnik i indirektno kao liječnik, prisutan u našičkom športu.

Zahvaljujem se predsjedniku Zajednice na ustrajnosti projekta „Športske ambulante“. Našice će biti jedan od „pionira“ projekta koji bi trebao krenuti od jeseni. Naravno, hvala i ravnateljici škole koja nam je ustupila prostor. Ono što je gradonačelnik rekao i mjesni odbori pomažu šport u okviru raspoloživih sredstava, nastojat ćemo to i dalje činiti – poručio  Šimić.

Skupštini se obratila i ravnateljica osnovne škole Kralja Tomislava Vlatka Zahirović, zahvalila se na pohvalama za koje ne zna dali su baš njene.

Sigurno da se mi kao škola, koja ima tu prekrasnu dvoranu, trudimo i izlazimo u susret športskim klubovima. Moram se zahvaliti Zajednici na dobroj suradnji, posebno kada su u pitanju nagrade najboljim sportašima naše škole – rekla je ravnateljica.

 skupstina17_4_3a

Predsjedavajući skupštine Ivica Pintarić  istaknuo je kako je došlo vrijeme da se Zajednica i grad pozabave krucijalnim strukturnim pitanjima.

Vrijeme dobrovoljnog rada je iza nas, kako sport postaje veoma zahtjevan čini se da je došlo vrijeme za usvajanje novih metoda. Prije svega radi se o potrebi uvođenja profesionalne osobe koja bi se pozabavila brojnim problemima u prikupljanju nedostatnih podataka, argumenata i analiza. Čini mi se da, iako dugo vremena o tome govorimo, smo na redu da napravimo iskorak u unapređenju kvalitetnog i stručnog rada u našoj Zajednici. Ne da stavimo profesionalca koji će trošiti novce, smatram da će on će to svojim radom sigurno opravdati – istaknuo je Pintarić.

Budući se nitko nije javio za riječ sva su izvješća jednoglasno prihvaćena.

O programu javnih potreba u športu u 2012. godini, tj. o odluci Gradskog vijeća govorio je predsjednik Pavlus. Zamolio je članove Gradskog vijeća da slijedeći put ne dođe do velikog razmimoilaženja glede prijedloga.

Ne tvrdim da je naš prijedlog bio idealan ali način na koji je odluka donesena nije dobar. Inače moram reći kako je prijedlog Zajednice o izgradnji dva asfaltna igrališta  (veliki park, Granice) naišao na veliko razumijevanje Osječko-Baranjske županije, koja je prihvatila njihovo financiranje  – rekao je Pavlus.

Točno da smo imali prijedlog Zajednica ali je Gradsko vijeće, s obzirom na raspoloživi iznos sredstava, moralo donijeti odluku kakvu je donijelo. Što se tiče profesionalnog tajnika, kontrole sredstava, igrališta drugo zahvaljujem svima na prijedlogu, i trudu, da dođemo do što boljih rješenja – odgovorio je gradonačelnik.

U raspravi su sudjelovali Marko Sertić, Ivica Valenčak i Vjekoslav Jug nakon čega je zaključeno da se krene u razmatranje pitanja funkcije profesionalne osobe u zajednici, iznalaženja modela financiranja tajnika nogometnog središta kao i legalizacije športskih objekata koja su vlasništvo grada Našica. Program javnih potreba u športu za 2012. godinu, a koji je donijelo Gradsko vijeće, jednoglasno je prihvaćen.

 skupstina17_4_4a

Što se tiče promjena u sastavu Izvršnog odbora predsjednik Josip Pavlus predložio je da se umjesto, radnim obvezama neaktivnog člana, Drage Trnka (s kojim je imao razgovore) izabere Marka Sertić (RK Nexe) kao i da Krešimira Kašubu, koji je također bio na malom broju sastanaka, zamijeni članica ŽOK-a Ana Zupčić koja bi posebno bila zadužena za ženski šport. Treći novi
član, ako gospodin Valenčak odustane iz članstva zbog istih razloga, bio bi Josip Miletić (ŠK Slavonac).

Moram reći i istaknut preporuke HOO i županijske Zajednice da na ovoj skupštini izaberemo novi Izvršni i Nadzorni odbor, kao što su to i oni učinili. Na taj bi način svi izboru u športu bili jedinstveni, u istoj godini – rekao je predsjednik. 

Nakon kraće rasprave jer u redu da se redovita skupština pretvori u izbornu zaključeno je da se izvrši zamjena članova Izvršnog odbora kako je predloženo. “Za“ je glasalo 16, jedan je bio „Protiv“ i jedan „suzdržan“. Skupština je, na prijedlog predsjednika, umjesto Drage Trnka, Krešimira Kašube i Ivice Valenčaka, koji se suglasio sa zamjenom, u Izvršni odbor izabrala Marka Sertić, Anu Zupčić i Josipa Miletić. Na kraju donijela je i odluku da se, zbog neaktivnosti i nepoštivanja odluka Izvršnog odbora, iz članstva Zajednice briše streličarski klub Lađanska (brisan iz saveza i izgubio status). (Srećko Sobodić)

Pročitajte još