Projekt „Domovina i ja“

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavog Našice, 21. rujna na Dan pobjede grada Našica, započeo je jednogodišnji projekt „Domovina i ja“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEAutorsko djelo sudionika obrane Našičkog kraja

Projekt „Domovina i ja“ odobren je od Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva prosvjete, podržan i sufinanciran od grada Našica. Projekt je autorsko djelo sudionika obrane Našičkog kraja: Gorana Sokola, umirovljenog pukovnika HV-a, Nikole Masnikose, umirovljenog bojnika HV-a, Dine Mataza, prof. povijesti, Branimira Jokića časničkog namjesnika HV-a i dragovoljca obrane Vukovara, Mirka Horvatina generala specijalne policije i ratnog zapovjednika postrojbe specijalne policije „Baruni“. Upravo oni predstavili su ga i Našičkim učenicima, nakon što je prikazan dokumentarni film o obrani našičke vojarne 21. rujna 1991., autora Dine Mataza, profesora povijesti. Nakon prezentacije projekta i filma učenici su aktivno sudjelovali postavljajući pitanja, a oni najaktivniji su i nagrađeni.

Cilj je promicanje mira

Projekt će se odvijati u četiri etape tijekom školske godine. Svrha i smisao projekta je promicanje mira kao trajne vrijednosti i razvijanje ljubavi prema domovini. Učenici će tijekom projekta posjetiti mjesta stradanja Četekovac, Voćin i izletište Jankovac. Posjeti su financirani od strane Grada Našica, kao i majice s logom projekta. U projektu sudjeluju učenici 4. razreda gimnazije, učenici 2. razreda elektrotehnike i tehničara za računarstvo u sklopu predmeta filozofija i povijest.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još

Učitavanje...