Nesreća na radu u Našicama

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u utorak, 4. kolovoza, oko 14,15 sati, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Našicama, tijekom izvođenja građevinskih radova na krovu kuće, 34-godišnji hrvatski državljanin iz Osijek pao je s krova na tlo i zadobio teške tjelesne ozljede. Ozlijeđeni radnik hospitaliziran je u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je izvješće o događaju.

 

Krađa novca iz kase

U noći s 4. na 5. kolovoza, od 22 do 10 sati, u Osijeku, Europske Avenije, nepoznati počinitelj provalio je u zgradu tvrtke iz Osijeka i iz kase ukrao nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

 

Uhićen višestruki provalnik

Provedenim kriminalističkom istraživanjem sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka počinio pet kaznih djela teška krađa na području Osijeka. U periodu od 14. srpnja do 5. kolovoza, u Osijeku, 41-godišnjak je provalio u dva ugostiteljska objekta, fitnes centar, optičarsku radnju i trgovinu. Pravnim i fizičkim osobama iz Osijeka ukrao je novčani iznos od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su dvije prometna nesreće s materijalnom štetom. Prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Đakova.

 

Alkoholizirani u prometu

U vremenu od 4. do 5. kolovoza, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 5. kolovoza, oko 4 sata, u Osijeku na Biljskoj cesti, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 28-godišnji hrvatski državljanin iz Bilja. Vozaču osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U utorak 4. kolovoza, oko 12,45 sati, u Dardi, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 61-godišnji hrvatski državljanin iz Darde, uslijed neprilagođene vožnje sletio je s kolnika i napustio mjesto događaja. Vozač je naknadno pronađen, utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 1,80 grama po kilogramu te određen smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.  Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 28 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

 

Dana 5. kolovoza, oko 16,40 sati, na županijskoj cesti broj 4129, između Satnice Đakovačke i Kondrića, dogodila se prometna nesreća. Vozač 62-godišnji hrvatski državljanin iz Satnice Đakovačke upravljao je osobnim automobilom i zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,18 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 500 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još