Prevario ih lažni broker za više od 500.000 kuna

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od početka mjeseca travnja do početka rujna ove godine, nepoznati počinitelj je putem aplikacije „WhatsApp“ stupio u kontakt s 45-godišnjakom i lažno se predstavio se kao trgovac kriptovalutama. U daljnjoj komunikaciji lažni broker je 45-godišnjaka savjetovao da otvori korisnički račun na lažnoj internet stranici tvrtke koja se bavi trgovanjem raznih vrijednosnica putem svjetske burze. Nakon dobivenih uputa, a sa ciljem ulaganja u vrijednosnice 45-godišnjak je na račun lažne tvrtke u nekoliko navrata uplatio više od 200.000,00 kuna te kada ulog nije mogao podići shvatio je da je prevaren. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Također, u vremenu od početka mjeseca srpnja do početka mjeseca rujna ove godine, nepoznati počinitelj je putem aplikacije „WhatsApp“ stupio u kontakt s 50-godišnjakom i lažno se predstavio kao financijski savjetnik. Prevarant je 51-godišnjaka savjetovao da uloži u kriptovalute te da putem Internet bankarstava uplati novac na adresu digitalnog novčanika. Nakon dobivenih uputa 51-godišnjak je u više navrata uplatio oko 300.000,00 kuna, a kada je htio podići svoj ulog prevarant mu se nije više javljao. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Više o ovoj vrsti prijevare možete pročitati ovdje:

https://policija.gov.hr/UserDocsImages/kategorije/Investment%20scams_HR.pdf

Biciklirao s 2,74 promila alkohola

Jučer, 5. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa policijski službenici su evidentirali četiri vozača osobnih automobila i četiri biciklista koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 23,00 sata u Čepinu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 56-godišnji biciklist iz Čepina. Evidentirana mu je koncentracija od 2,74 promila alkohola u krvi.

Oko 23,50 sati u Livani, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 33-godišnjak iz Josipovca. Evidentirana mu je koncentracija od 2,25 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 prekršajnih bodova.

Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena, a tri je za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području Osijeka, Belog Manstira, Belišća i Našica dogodila se po jedna prometna nesreća.

Pročitajte još