Prevarena putem interneta

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske početkom mjeseca kolovoza, u Osijeku, 35-godišnja hrvatska državljanka stupila je u kontakt s nepoznatom osobom putem aplikacije WHatsApp te je dogovorila prodaju kauča. U svrhu naplate prodaje, 35-godišnjakinja je na linku koji joj je poslala nepoznata osoba upisala svoje podatke bankovne kartice nakon čega je utvrdila da joj na tekućem računu nedostaje novac. Vlasnici je počinjena materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPolicija uhitila provalnika

U noći 25. na 26. listopada, u Osijeku, 30-godišnjak je provalio u spremište stambene zgrade, vlasništvo 37-godišnje hrvatske državljanke, te ukrao bicikl i teniski reket. Brzom intervencijom policijskih službenika provalnik je pronađen i uhićen. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 30-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Teška krađa te nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Ukrao građevinsku skelu

Jučer, 26. listopada, u Đakovu, temeljem naloga suda policajci su pretražili obiteljsku kuću, vlasništvo 53-godišnjeg hrvatskog državljanina, te su tom prilikom pronašli i oduzeli više komada elemenata građevinske skele. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 53-godišnjak počinio kazneno djelo Krađa. Navedenim kaznenim djelom pravnoj osobi iz Osijeka je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 11 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Provalio u trgovinu pića

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 45-godišnji hrvatski državljanin i 53-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo Teška krađa. Naime, u vremenu od 23. do 25 listopada, u Đakovu, 45-godišnjak i 53-godišnjak su provalili u diskont alkoholnih i bezalkoholnih pića te ukrali razna alkoholna pića. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće, gdje su u 2 prometne nesreće 2 osobe lako tjelesno ozlijeđene, a 2 su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se dvije prometne nesreće, a na području Belog Manastira i Đakova jedna prometna nesreća.

Jučer, 26. listopada, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 15,25 sati, u Belom Manastiru, kada je nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 68-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još

Učitavanje...