Preko stotinu sudionika na Zmajadi u Našicama

Preko stotinu sudionika na Zmajadi u Našicama
Preko stotinu sudionika na Zmajadi u Našicama

Zmajada u Našicama

U sklopu Festivala Dani slavonskih šuma, u subotu, 8. rujna 2018. u organizaciji Zajednice tehničke kulture Grada Našice i Aero kluba Delta krila Našice, u velikom parku iza Dvorca Pejačević održana je Zmajada. Od 9,00 sati vršena je prijava i podjela zmajeva. Kroz prigodnu radionicu je slijedilo uz potrebne upute mentora sastavljanje zmajeva i proba letenja te je u 10,30 sati održano natjecanje u letenju zmajem. Ocjenjivalo se vrijeme održavanja zmaja u zraku, visina letenja i upravljanje njime.

 Nakon natjecanja ocjenjivačka skupina je proglasila pobjednike i to:

  1. mjesto: Marta Blagojević
  2. mjesto: Sebastijan Kušenić
  3. mjesto: Marija Bukvić
  4. mjesto: Kristijan Perković

Svim učesnicima Zmajade koji su sudjelovali u prezentaciji i natjecanju ostavljeni su zmajevi na poklon i sjećanje uz poruku da ga i dalje koriste u učenju i igri.

Istovremeno je na istom prostoru pored Dvorca Pejačević u organizaciji Aero kluba prezentiran let dronovima i radio upravljanim modelima aviona te let paraglajderom.

Let dronovima ujedno je iskorišten za snimanje aktivnosti i okoline iz visine. U Parku je i Radio klub Našice prezentirao rad na amaterskoj radio postaji i izložio neke svoje uređaje i opremu.

Ovim putem redakcija TV Našica obitelji i prijateljima iskazuje iskrenu sućut. Kako su ovo najteži trenuci za obitelj, TV Nasice.com ovakve objave NE NAPLAĆUJE i sve vezano za njih je BESPLATNO. Dovoljno je da nam se javite na službeni e-mail [email protected] te pošaljete smrtovnicu.

Pročitajte još