Predana još jedna donacija, ovoga puta nogometnom klubu NAŠK Našice

Nakon hvalevrijedne donacije nogometnim klubovima NK Martin i NK “Željezničar” Markovac, jučer je predsjednik Gradskog vijeća i kandidat za gradonačelnika Krešimir Kašuba predao donaciju i Nogometnom klubu NAŠK. Tako je našičkom nogometnom klubu dodijeljeno 20 kompleta dresova u vrijednosti više od 5 000 kuna te prijenosno računalo vrijednosti oko 4 500 kuna.

Prilikom donacije, Krešimir Kašuba je istakao kako su u planu brojni radovi i poboljšanje funkcioniranja našičkog nogometnog kluba.

– Vrijednost današnje donacije je oko 10 000 kuna. NK NAŠK najstariji i najveći klub je jedan od prioritetnih naših klubova prije svega zbog brojnog članstva, broji oko 500 članova. Klub je poznat po svom radu s mladima, što nam je ispred Grada od velike važnosti. Isto tako je poznat i po radu sa starijim ekipama, seniorima što podiže kvalitetu života u gradu. Na NAŠK-u postoje određeni problemi, no, mi ih aktivno rješavamo, a u sljedećem mandatu će biti zasigurno riješeni – rekao je Krešimir Kašuba.

Predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović istaknuo je kako se radi o vrlo vrijednom poklonu koji će igrači i Uprava znati cijeniti i iskoristiti.

– Naša Športska zajednica broji 40 članica te smo time drugi po veličini u Osječko-baranjskoj županiji odmah iza Športske zajednice Grada Osijeka na što smo osobito ponosni. NK NAŠK je također jedan od 12 članica naše Športske zajednice.

Ova donacija je izuzetno vrijedna te će koristiti našim igračima jer imamo veliki broj registriranih igrača i puno selekcija. Na dresu se nalazi i poznati logo „Našice moj grad” koji predstavlja najljepši mali kontinentalni grad do 10 000 stanovnika što su Našice već duži niz godina. Tako će se dresovima i promovirati grad koji volimo i ulažemo u njega kako bi pružili građanima što ljepši život – izjavio je Nikola Antolović.

Predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak izrazio je veliko zadovoljstvo što Nogometno središte Našice može pomoći klubovima s našičkog područja i to, najviše, u organizacijskom smislu.

– Vrlo rado sam prihvatio poziv predsjednika Gradskog vijeća Grada Našica i budućeg gradonačelnika, slobodno to kažem Krešimira Kašube, a naša pomoć puno znači nogometnim klubovima. Nogometno središte Našice, nakon nogometnog središta Osijek, ima najviše registriranih igrača te se zahvaljujem Gradskoj upravi i predsjedniku Gradskog vijeća Krešimiru Kašubi što su prepoznali naše napore i pomogli našim klubovima vrijednim donacijama – izjavio je Ivica Valenčak,

Predsjednik NK „NAŠK” Našice Ivan Keglević istaknuo je dugogodišnju odličnu suradnju s Gradom.

– Vrijedna donacija komplet dresova te jedan laptop će nam omogućiti neometani rad na službenim utakmicama, a uvjeren sam da će ove donacije dobro doći i ostalim klubovima. Moram naglasiti da je suradnja s Gradom i dalje odlična, NAŠK je najveći klub s ovog područja i ima 236 registriranih igrača, 6 selekcija omladinskog pogona koji se natječu u 1. i 2. regionalnoj ligi Slavonije i Baranje. Naši seniori nastupaju u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi istok u kojoj smo prošle polusezone bili pri vrhu, ali smo najviše zbog situacije s koronavirusom malo posustali, no i dalje smo zadovoljni rezultatima. Glavni cilj nam je kvalitetan rad u omladinskom pogonu koji bilježi ogroman broj sportskih aktivnosti tijekom cijele godine – rekao je Ivan Keglević te se zahvalio Gradu Našicama i predsjedniku Gradskog vijeća Krešimiru Kašubi kao i Nogometnom središtu Našice na čelu s predsjednikom Ivicom Valenčakom te predsjedniku Športske zajednice Grada Našica Nikoli Antoloviću na donaciji.

Pročitajte još