Požar u pušnici

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u subotu, 11. prosinca, oko 22 sata, u Osijeku, 71-godišnji hrvatski državljanin naložio je vatru u pušnici kako bi dimio meso i vatru ostavio bez nadzora. Vatra je zahvatila meso koje je izgorjelo i dio krova garaže koja se nalazila uz pušnicu. Požar su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka. Vlasniku je nastala je materijalna šteta oko 3500 kuna, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.


Građani dragovoljno predali minsko – eksplozivna sredstva i oružja

U vremenu od 6. do 13. prosinca, na području Policijske uprave osječko – baranjske, evidentirane su 2 dragovoljne predaje minsko – eksplozivnih sredstava i oružja.Građani su na području Osijeka i Našica dragovoljno predali jedan pištolj, tri ručne bombe, tri eksplozivna streljiva, 0,2 kg vojnog eksploziva, tri nabojnika za strojnicu i 170 komada streljiva različitog kalibra.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske na području Osijeka evidentirane su 4 prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostale tri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se 3 prometne nesreće i 1 na području Belišća.

U razdoblju od 10. do 12. prosinca, na području Policijske uprave u prometu je zaustavljeno 37 vozača od kojih 32 vozača osobnog automobila i 5 vozača bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Evidentirano je još 190 drugih prekršaja od kojih 73 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 24 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 24 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanje pod zabranom, 1 prekršaj upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 64 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je jučer 12. prosinca, u 00,30 sati, u Karancu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljala 41-godišnja hrvatska državljanka iz Darde. Vozačici je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,91 grama po kilogramu te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 11. prosinca, u 11 sati, u Kneževim Vinogradima, u nadzoru prometa zaustavljen je biciklist 66-godišnji hrvatski državljanin iz Kneževih Vinograda. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,18 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stric pivo

Pročitajte još