Potpisan ugovor o izgradnji kanalizacijske mreže s crpnim stanicama u naselju Stipanovci – I. faza izgradnje

Danas je u prostorijama Našičkog vodovoda potpisan ugovor između predsjednika Uprave Našičkog vodovoda Ota Dudjaka s izvođačem radova tvrtkom Crocus d.o.o. na čelu s Josipom Ragužem. Potpisivanju ovog značajnog ugovora za Općinu Podgorač bili su nazočni i načelnik općine Goran Đanić te Damir Farkaš, rukovoditelj distribucije u Našičkom vodovodu.

Vrijednost radova je 1.546.497,60 kn bez PDV-a, a financira se 80% iz EU fondova dok ostatak sufinancira Općina Podgorač. Radovi bi trebali krenuti kroz tri tjedna dok je rok za njihov završetak 30. 11. 2022. godine.

Nakon potpisivanja ugovora načelnik Općine Podgorač je izrazio zadovoljstvo nastavkom odlične suradnje s Našičkim vodovodom te je naglasio važnost ovog projekta.

„Tako će se u naselju Stipanovci rekonstruirati i izgraditi kanalizacijska mreža s novim crpnim stanicama i ta će mreža biti spojena na kanalizacijski sustav odvodnje Općine Podgorač. S ovim projektom u potpunosti rješavamo problem otpadnih voda u Stipanovcima jer će se one, ponavljam, spojiti na podgorački pročistač.

Moram naglasiti kako sam izuzetno zadovoljan potpisanim ugovorom i zahvaljujem se Hrvatskim vodama koji su osigurali sredstva za ovu investiciju, koja je od velike važnosti, te Našičkom vodovodu. Oni izgradnji kanalizacijskog sustava Općine Podgorač, sudjeluju od samog početka koji se gradi već desetak godina. Od novih projekata izdvojit ću raspisivanje tendera za još jedan pročistač u Podgoraču te izgradnju kanalizacije u Razbojištu, koja će se financirati iz sredstava EU. U sljedećih nekoliko godina očekujemo da će sustav odvodnje Općine Podgorač biti u potpunosti završen. Još jednom se zahvaljujem svim mojim suradnicima u Općini, posebice vijećnicima koji su podržali ovaj projekt, kao i Hrvatskim vodama te Našičkom vodovodu.” – rekao je načelnik Goran Đanić.

Nekoliko riječi o ovom projektu, kao i o budućim projektima, rekao je i predsjednik Uprave Našičkog vodovoda Oto Dudjak.

„Čast mi je bila danas potpisati ovaj ugovor, jer njime rješavamo pitanje odvodnje, odnosno pročišćavanje otpadnih voda u naselju Stipanovci. Radi se o velikom naselju u Općini Podgorač koje će ovim dobiti jedan viši životni standard. Vrijednost ugovora je 1.546.497,60 kn bez PDV-a, a on se financira 80% iz europskih sredstava dok ostatak sufinancira Općina Podgorač. To tek 1. faza izgradnje ovoga sustava. Uskoro očekujemo potpisivanje ugovora izgradnje kanalizacije u naselju Razbojište tako da bi taj Podgorački prsten bio završen. Nakon toga su u planu radovi u naseljima Poganovci i Budimci koje ćemo, vjerojatno, raditi uz pomoć dijela sredstava iz EU. Moram se i pohvaliti kako smo riješili opskrbu vodom za sva naselja Općine Podgorač, a vrijednost tog projekta bila je preko 40 milijuna kuna.” – izjavio je Oto Dudjak, predsjednik Uprave Našičkog vodovoda

Pročitajte još