Potpisan koalicijski sporazum SDP-a i HNS-a i HSS-a

U srijedu 14, travnja u prostorijama GO SDP-a Našice, svečano je potpisan koalicijski sporazum gradskih organizacija SDP-a i HNS-a i HSS-a. Potpisivanju ovog sporazuma nazočili su članovi užeg vodstva navedenih stranaka.
Okupljenima su se u kratkim govorima obratili predsjednik našičkog SDP-a i kandidat za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, dr.med Samir Haj Barakat, predsjednik HNS Našice Bruno Wolf, kandidat za zamjenika gradonačelnika, te Tomislav Pinterić Predsjednik ŽO HSS.
Sve prisutne pozdravio je Samir Haj Barakat, dr. med. koji je tom prilikom istaknuo da su Našice jedini grad koji nema potpredsjednika GV iz redova oporbe kao i na činjenicu da u proteklom periodu u medijima nema aktualnog gradonačelnika Grada Našica koji je biran direktnim izborom građana našeg Grada te jedini ima legitimitet u predstavljanju grada kao i dodijeli donacija, umjesto toga se čini da aktualni Predsjednik GV obnaša dužnost gradonačelnika i koristi novac građana za vlastitu promociju za nadolazeće lokalne izbore što je u demokratskom sustavu neprihvatljivo, kao što je i nedopustivo tako očito podcjenjivanje inteligencije građana. Cijela ta situacija podsjeća na neka prošla vremena koja su krasila jednoumlje i jednopartijski sustav, a gdje su komesari i sekretari u Komitetu odlučivali o svemu.


Sjetio se Hrvatskog proljeća te istaknuo kako ove godine obilježavamo 50 godina Hrvatskog proljeća i usporedio situaciju u Nasicama kao trenutak u kojem se Našice trebaju probuditi. Pozvao na Našičko proljeće i na nužne promjene u društvu.
Istaknuo je da nakon potpisivanja sporazuma nedostaje još samo potpis građana.

U sklopu potpisivanja sporazuma govorilo se o programu politike prema građanima treće životne dobi, o problemima kapaciteta dječjih vrtića u Našicama, te uvođenju produženog boravka u škole. Poseban naglasak stavljen je na probleme u kojima je već dulje vrijeme nogometni klub Našk te na razne druge teme.
 Na kraju svog govora dr. Barakat predstavio je Brunu Wolfa, kandidata za zamjenika gradonačelnika Našica te naglasio kako samo zajedno, ujedinjavanjem  i zajedničkim naporima svih građana možemo Našice učiniti boljim mjestom za život.
Bruno Wolf, naglasio je kako se nada dobroj suradnji s građanima te istaknuo kako su gradske organizacije izradile zajedničku strategiju za izvlačenje građana Našica iz “gliba” u kojem se nalaze.
“Suradnju s budućim gradonačelnikom Samirom Haj Barakatom smatram jednim zajedničkim djelovanjem u upravljanju našim gradom koji neće biti samo protokolaran.” istaknuo je Wolf te zahvalio na ukazanom povjerenju.

Na kraju svečanost okupljenima se kratko obratio i predsjednik ŽO HSS-a Tomislav Pinterić, te predsjednik ŽO HNS-a Danijel Ilić

Pročitajte još