Održan I. Modul UPC edukacije projekta L.I.V.E. OCD Našice

clip1a

clip1a

U sklopu projekta L.I.V.E. OCD Našice 23. veljače 2015. g. u vijećnici Grada Našica započela je edukacija koja će se provoditi kroz 4 modula (I.   Modul: Uvod u EU fondove i UPC, II.  Modul: Razrada projektne ideje, III. Modul: Projektna prijava, IV. Modul: Provedba EU projekata).

Edukaciju pohađa 16 polaznika, predstavnika organizacija civilnog društva i jedan zaposlenik Grada Našica, a provoditi će se do svibnja 2015. g.. s ciljem jačanja operativnih kapaciteta OCD-a umrežavanjem, praktičnim osposobljavanjem i educiranjem o upravljanju projektnim ciklusom kao preduvjetom za povlačenje sredstava iz EU fondova.

 

Edukacija je praktično kreirana uz naglasak na usvajanje znanja putem konkretnih vježbi i problemskih zadataka koje polaznici rješavaju u manjim skupinama formirajući projektne prijedloge koje će za svoje organizacije prijaviti do kraja provedbe projekta L.I.V.E. OCD Našice. Za sve polaznike edukacije kroz projekt su osigurana besplatna mentoriranja iz područja pripreme projektnih prijedloga. Voditeljica edukacije i mentorica polaznika je Emilija Malovčak, predsjednica Centra za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice – CLIP Našice i voditeljica projekta L.I.V.E. OCD Našice.

 

Nositelj projekta L.I.V.E. OCD Našice sufinanciranom u stopostotnom iznosu od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH je Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice – CLIP Našice, a Grad Našice je partner.

Cilj projekta je stvaranje uvjeta za razvoj zajednice u kojoj građani i OCD-a u sinergiji s drugim sektorima, aktivno i ravnopravno, u skladu s načelima održivog razvoja i djelovanja za opće dobro, sudjeluju u ostvarivanju društva blagostanja. Projekt će doprinijeti razvoju volonterstva radi oblikovanja demokratskih promjena društva.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2015/2mjesec/26/v2{/gallery}

Pročitajte još