Policija razotkrila počinitelje

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 34-godišnji hrvatski državljanin i 32-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo krađa.

Počinitelji su u siječnju u prodavaonicama trgovačkog centra u Valpovu ukrali razne artikle, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Razbojnička krađa

U prijepodnevnim satima 15. siječnja nepoznati je počinitelj u prodavaonici u blizini centra Osijeka zatražio od prodavača da pogleda nakit. Nakon što je odabrao komad nakita na pultu, uzeo ga je i udaljio se iz prodavaonice. Prodavač je sustigao počinitelja, koji mu se, potom, istrgnuo iz ruku s nakitom vrijednosti više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Provalio u prodavaonicu

U noći s 14. na 15. siječnja nepoznati je počinitelj provalio u prostorije prodavaonice na području Kneževih Vinograda. Počinitelj je ukrao nekoliko stotina kutija raznih cigareta i prehrambene artikle. Nastala je materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prijevara u gospodarskom poslovanju

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijevara u gospodarskom poslovanju. Kao voditelj poslovanja trgovačkog društva iz Višnjevca, 28-godišnjak je u ožujku 2018. godine, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi, temeljem usmenog dogovora i pisane ponude s odgovornim osobama osječkog trgovačkog društva dogovorio prodaju tri vozila za iznos od više desetaka tisuća kuna. Obećao je da će vozila isporučiti u ugovorenom roku, što nije učinio. Novac dobiven od osječke tvrtke kao avans uplatio je na račun svoje tvrtke, kako bi podmirio dugove.

Suprotno prethodnoj ponudi i dogovoru, na području Republike Slovenije osječkoj tvrtki predao je tri druga vozila manje vrijednosti od ugovorene cijene. Osječkoj tvrtki, također, nije omogućio prijenos vlasništva nad vozilima, odbijajući predati fakturu kao dokaz plaćanja, iako je cijena prethodno u cijelosti isplaćena. Osječkoj tvrtki nastala je materijalna šteta od više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Preostale tri nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Tri su se dogodile na području Osijeka, a jedna na području Našica.

Pročitajte još