Policija pronašla provalnika

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji hrvatski državljanin počinio 2 kaznena djela Teška krađa na području grada Belišća. Tijekom siječnja ove godine, 18-godišnjak je provalio u kuću, vlasništvo 67-godišnjeg hrvatskog državljanina o čemu više možete pročitati ovdje. Također, sredinom siječnja ove godine, 18-godišnjak je provalio u prostorije pravne osobe iz kojih nije ništa otuđio. Protiv provalnika nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Posudili automobil bez pitanja

Kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica maloljetnika počinila kaznena djela „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“ i „Oštećenje tuđe stvari“. Početkom siječnja ove godine, u večernjim satima, na području Belog Manastira, trojica maloljetnika su bez odobrenja i znanja vlasnika automobila, 34-godišnjeg hrvatskog državljanina, uzeli automobil te se odvezli s parkirališta. Prilikom posudbe jedan od maloljetnika je nogom udario u vrata automobila te vlasniku počinio materijalnu štetu oko 1000 kuna. Vozilo je ubrzo pronađeno po policijskim službenicima. Protiv trojice maloljetnika nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 4 prometne nesreće.U dvije prometne nesreće 2 osobe su lako tjelesno ozlijeđene, dok su 2 prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belog Manastira evidentirane su po 2 prometne nesreće.

Jučer, 16. veljače, na području Policijske uprave osječko – baranjske policija je evidentirala 5 vozača osobnih automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je oko 0,15 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,20 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 15000, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 4 negativnih prekršajnih bodova.

Oko 10 sati, u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač, 42-godišnji hrvatski državljanin uključivao se u promet s parkirnog mjesta vožnjom unatrag te je zadnjim dijelom osobnog automobila udario je u plastičnu kantu za otpatke, a potom je prednjim dijelom svog osobnog automobila udario u parkirani osobni automobil. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 3,77 grama po kilogramu, te je zbog visoke koncentracija alkohola u krvi prevezen u Klinički bolnički centar Osijek na odjel opservacije objedinjenog hitnog bolničkog prijema. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još