Policija pronašla kradljivca novčanika

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 18-godišnji hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela Krađa. U vremenu od 15. do 22. studenog, u Osijeku, 18-godišnjak je u dva navrata u svlačionici fitness kluba ukrao pet novčanika s novcem, vlasništvo 36-godišnjeg, 22-godišnjeg, 20-godišnjeg, 40-godišnjeg i 18-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policijski službenici podnose posebno izvješće.

Podmetnuo požar na automobilu

U noći, 1. prosinca, u Vrbici, 23-godišnji hrvatski državljanin razbio je vjetrobransko staklo parkiranog automobila i ubacio zapaljivi materijal u automobil. Vatra je zahvatila unutarnji dio automobila. Vlasnik automobila 24-godišnji hrvatski državljanin je sam ugasio požar na automobilu. Očevid na mjestu događaja su obavili policijski službenici Policijske postaje Đakovo zajedno s protupožarnim inspektorom.

Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 10 000 kuna.Jučer, 1. prosinca, kriminalističkim istraživanjem dviju Policijskih uprava osječko – baranjske i vukovarsko – srijemske kao počinitelj ovog kaznenog djela uhićen je 23-godišnjak protiv kojeg policija podnosi kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Ukrao peć za ogrjev

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 59-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo Krađa peć za ogrjev. O ovom kaznenom djelu smo ranije pisali, a više možete pročitati ovdje. Nadležnom državnom odvjetništvu policijski službenici podnose posebno izvješće.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su 3 prometne nesreće, u 1 prometnoj nesreći 1 osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a 2 prometne nesreće su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Belog Manastira, Đakova i Našica evidentirali smo po jednu prometnu nesreću.

Jučer, 1. prosinca, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su tri vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20,45 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin koji je prošao kroz raskrižje na znak crvenog svjetla na semaforu. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,89 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 27 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

U 13,30 sati, u Đakovu, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 68-godišnji hrvatski državljanina uslijed nepropisnog kretanja kolnikom sletio je s kolnika te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,48 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 16 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Policija uhitila vozača višestrukog počinitelja

U 20,15 sati, u Josipovcu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin. Kontrolom vozača i vozila utvrđeno je da je vozač upravljao za vrijeme dok mu je Rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine, a zbog ranije počinjenih prekršaja to jest prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Od 2019. godine 23-godišnji vozač je dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje te je sukladno Prekršajnom zakonu uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo s kojim je upravljao, do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Pročitajte još