Podgorač – Šeksa miču s liste počasnih nakon izbora u HDZ-u

seks14_2_1aa

Općinsko vijeće Podgorač na prošloj sjednici, skinulo je s dnevnog reda točku o prijedlogu opoziva titule počasnog mještanina bivšem potpredsjedniku Sabora Vladimiru Šeksu. Naime, načelnik Podgorača, HNS-ovac Goran Đanić koji je zatražio da se Šeksu oduzme titula nakon 15 godina koju mu je dodijelila tadašnja HDZ-ova općinska vlast, sada je predložio da se i odgodi konačna odluka. Obzirni Đanić se sjetio da su unutarstranački izbori u HDZ-u i da ne želi baciti negativno svjetlo na stranku.

– Prijedlog za opoziv ušao je u proceduru prije unutarstranačkih izbora u HDZ-u, no ja kao načelnik, ni vijećenici ni Općina ne želimo sudjelovati u diskreditaciji stranke. Kad izbori u HDZ-u prođu, Općinsko vijeće će odlučiti o ukidanju statusa Šeksu – obrazložio je Đanić.

Načelnik Đanić je krajem prošle godine inicirao je oduzimanje titule Šeksu zbog nebrige prema općini Podgorač. Đanić zamjera Šeksu što je ignorirao apele da se uključi u rješavanje problema s nestašicom vode. Zbog spremnosti da se, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, uključi u rješavanje njihovog problema, Općinsko vijeće Podgorača krajem 2011. počasnim mještaninom proglasilo je predsjednika Josipovića. Inicijativa je došla od načelnika Đanića kojeg je podržala većina vijećnika, a vijećnici HDZ-a i HSS-a bili su suzdržani.

Snježana Fridl – Glas Slavonije

Pročitajte još