Plan aktivnosti i izleta PD “Krndija“ Našice u 2020. godini


Dragi sugrađani, planinarke i planinari, ljubitelji prirode i oni koji će to tek postati, pred Vama je plan rada, aktivnosti i izleta Planinarskog društva „Krndija“ Našice. Iz plana možete vidjeti kako nam je svakodnevni boravak u prirodi iznimno važan. Planinarenje je jedna od najzdravijih aktivnosti, a osim što je dobro za psihičko i fizičko zdravlje, ono je blagodat i sinonim za ublažavanje stesa, relaksaciju, aktivan odmor, upoznavanje predivne prirode naših, ali i inozemnih planina te kulturno – povijesnih znamenitosti koje su vezane za planinska područja.

U bogatom i raznolikom planu može se naći zaista za svakog ponešto, od jednodnevnih izleta u slavonsko gorje koji su prilagođeni svima kao i planinarima početnicima do zahtjevnijih višednevnih izleta u Alpe i obližnje zemlje. Planinarenje će ponovo oživjeti vaša osjetila, aktivirati disanje punim plućima i spojiti Vas s novim prijateljima. Planine su posljednja netaknuta prirodna utočišta koje privlače i inspiriraju svojim ljepotama, a povratak prirodi je danas nužna čovjekova potreba.

Osim prekrasnih izleta, otkrivanja novih vidika, zdravstvenih prednosti, upoznavanja novih ljudi i krajeva u Lijepoj našoj i inozemstvu, uključivanjem u našu udrugu oplemenit ćete sebe, ali i svoju lokalnu zajednicu. Brojnim aktivnostima tijekom godine aktivni smo na društvenoj sceni Našica i jedna smo od najaktivnijih i najprepoznatljivijih udruga. Priključite nam se i uživajte zajedno s nama jer će vam planinarenje pomoći na više načina kao što će ispuniti Vaše vrijeme na najbolji mogući način. Za početak, najbolje je početi s nekim laganim izletom. U ponedjeljak, 6. siječnja već organiziramo prvi izlet do Borovika koji nije zahtjevan., a dobro će Vam doći da se pokrenete nakon blagdana i upoznate naistočnije predjele Krndije, najstarije planine u Hrvatskoj.

Svako dobro u novoj godini i puno zajedničkih trenutaka uživanja u planinama Vam želimo!

Hrvoje Tržić,

predsjednik PD “Krndija“ Našice

091/ 726- 2954

Sokolska 51

e-mail: pldr.krndija@gmail.com

web stranica: www.pdkrndija.hr

facebook: PD Krndija Našice

Stric pivo

Pročitajte još