Petodnevna edukacija astronomije u Regionalnom znanstvenom centru Panonske Hrvatske

U Regionalnom znanstvenom centru Panonske Hrvatske od 25. do 29. rujna 203. godine održava se edukacija iz područja astronomije, a namijenjena je odgojno – obrazovnim djelatnicima osnovnih škola. Petodnevnu edukaciju provodi glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza Dorian Božičević, a polaznici uče o osnovama astronomije i astrognozije te se upoznaju sa zviježđima na nebu.

Također se upoznaju s osnovnim informacijama o Sunčevom sustavu i sudjeluju u promatranju Mjeseca, Saturna i Jupitera. Predavač polaznike upoznaje s osnovnim znanjima o Suncu i kako promatrati Sunce, zajedno proučavaju osnove koordinatnih sustava na nebu, osnove teleskopa i montaže, ali i sudjeluju u praktičnom radu s raznim optičkim teleskopima i montažama. U okviru ove edukacije provodi se i radionica na temu kako provoditi iznannastavne aktivnosti iz astronomije s konkretnim primjerima.

Tema prvog dijela foruma je svjetlosno onečišćenje

Uz petodnevnu edukaciju, RZC PAN HR organizira i online tematski forum na YouTube kanalu Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske. Tema prvog dijela foruma je svjetlosno onečišćenje, a drugoga astronomija u radu s darovitim učenicima. Gosti foruma su glavni tajnik Hrvatskog astronomskog saveza Dorian Božičević i Mia Platužić, autorica ovogodišnjeg službenog plakata Svjetskog tjedna svemira.

Organizatori vas pozivaju da se pridružite današnjem online tematskom forumu na temu „Astronomija u radu s darovitim učenicima“ koji će se održavati od 15.00 do 16.00 sati na ovoj poveznici.

Aktivnost je dio projekta Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske, koji je financiran iz Financijskog programa EGP-a za razdoblje 2014.-2021., nositelj mu je Osječko – baranjska županija, a upravitelj programa je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Pročitajte još