Nogomet – Lila – Vihor 1:2 (1:0)

nogomet19_4_1a

2. Finalna utakmica Kupa NS Našice 

Lila – Igralište NK Lile. Gledatelja 100. 
Glavni sudac Domagoj Marinić (Feričanci).
Pomoćni suci Stjepan Vida (Markovac Našički) i Željko Sambolec (Bokšić Lug). 
Strijelci: 1:0 – Benotić (43), 1:1 – Torčić (56) s 11m, 1:2 – K. Knežević (75).

 

Lila: Jurlina, Nekić, Sambol (od 67. Potolovec), Tomac, Benotić, Hrženjak, Lukačić, Košulj (od 46. Božiček), Lamot, Kunštek (od 61. Galinec), Peršić.
Trener Josip Dragić.

Vihor: Banović, Dervić (od 46. Čepel), A. Knežević, Oreški, Pinter, Petrović (od 59. Komak), K. Knežević, Vukosavljević, Torčić (od 79. Ljeskovan), Tominac, Potolovec.
Trener Stjepan Topolovec. 

{gallery}Slike_tekstovi/2012/4mjesec/19/v1{/gallery}

Nogometaši Vihora su i u drugoj finalnoj utakmici Kupa NS Našice, ovoga puta u gostima, pobijedili Lilu te na taj način ušli u razigravanje županijskog kupa. Za razliku od utakmice u Jelisavcu (3:0) momčad Lile pružila je veći otpor. Prvo poluvrijeme, u kojem je Vihor imao nekoliko prigoda, završila u svoju korist. Vodstvo Lile je rezultat pogreške vratara Banovića koji se poigrao s loptom da bi mu je Benotić oteo i poslao u mrežu.

nogomet19_4_2aNakon desetak minuta drugog dijela Torčić je ušao u kazneni prostor, prevario jednog pa drugog igrača, gdje je srušen u situaciji za postizanje pogotka. Sudac Marinić, koji dvojbeno u prvom poluvremenu nije dosudio kazneni udarac za Lilu, opravdano je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je sam Torčić, loptu je poslao u jednu a Jurlinu u drugu stranu. Petnaest minuta prije kraja Kristijan Knežević se ušetao u kazneni prostor, prešao dva igrača Lile, prevario vratara Jurlinu i loptu šutirao u mrežu. Lila je pokušavala sve ne bi poravnala, u jednom trenutku se ispriječila i vratnica. Sve u svemu zaslužena pobjeda Vihora koji je u dvije utakmice pokazao puno više, na kraju i ukupni skor (5:1) to potvrđuje.

Po završetku utakmice predsjednik Nogometnog središta Ivica Valenčak uručio je pokal kapetanu Vihora Goranu Potolovcu, poželjevši Vihoru uspjeh u županijskom kupu, čije izvlačenje će se održati danas (19.4.) u prostorijama ŽNS-a Osijek.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još