Održana humanitarna manifestacija – „Mali grad velikog srca“

dar1

dar1

Subota što je za nama bila je obilježena 2. humanitarnom manifestacijom „Mali grad velikog srca“. Kako smo već pisali, ova manifestacija je održana i prošle godine u suradnji Humanitarne udruge Dar dobrote, KLAN-a i Moto kluba Racing no u sklopu našičkih ljetnih noći dok je ove godine to bilo odvojeno, a organizaciji su se pridružile i druge udruge, zbor Cantate Ad Libitum, Udruga starih športova „Slavonac“ Našice i Udruga žena „Lila“.

dar4

Manifestacija je započela u 18 sati 1. susretom zborova u organizaciji našičkog zbora Cantate Ad Libitum. Nastupili su zborovi: Hrvatsko pjevačko društvo Davor iz Slavonskog broda, Hrvatsko pjevačko društvo Matija Petar Katančić iz Valpova, Pjevački zbor umirovljenika Hrvatske iz Našica. Nakon susreta zborova zboraši su se pridružili druženju kroz ostatak programa.

– > GALERIJA – Mađioničar Saša Gerber oduševio mališane

Nakon susreta zborova mađioničar Saša Gerber održao je mađioničarsku predstavu za najmlađe posjetitelje manifestacije koji su bili oduševljeni trikovima koje je mladi Saša pokazao. Važno je napomenuti kako je Saša zbog dobrotvornog karaktera ove manifestacije nastupio potpuno besplatno. Završetkom Sašinog performansa u 20:30 nastupio je Pro line band Našice za kojeg također moramo napomenuti da je nastupio potpuno besplatno.

dar3

Zvijezde večeri, Tamburaši “Slavonske krvi”, započeli su koncert u 21:30. Drago nam je što možemo reći da su dečki bili oduševljeni ovom manifestacijom te su i sami nastupili besplatno, a ponudili su suradnju ne samo na nekoj od budućih manifestacija već ako bude prilike i u međuvremenu.

Moramo napomenuti da je koncertni dio bio u organizaciji KLAN-a Našice, a mladi članovi KLAN-a prikupljali su dobrotvorne priloge prodajom knjiga i stripova. Novčano su sudjelovali i u organizaciji samo manifestacije. KLAN svojim djelovanjem ne obogaćuje Našice samo kulturno već i humanitarno te su zaista primjer dobre prakse kako udruge mogu biti izrazito pozitivno društveno angažirane.

Članovi Moto kluba „Racing“ Našice bili su zaduženi za roštiljanje te prodaju pića, a članovi Udruge starih športova „Slavonac“ za lepinje. Članice Udruge žena „Lila“ pobrinule su se za slatki dio te su pripremale palačinke i kolače. Kroz tu gastro ponudu prikupljeno je 5882 kune.

dar2

Robert Kresić, predsjednik Humanitarne udruge Dar dobrote koja je bila glavni i odgovorni organizator ove manifestacije napomenuo je su zadovoljni prikupljenim prilogom koji će ići za potrebe socijalne samoposluge u Našicama. Naravno, jedan dio toga će otići na troškove organizacije jer manje-više većinu toga je bilo potrebno platiti, a to nisu bile jeftine stavke. Nije moguće procijeniti koliki će iznos ostati jer još nije sve plaćeno, ali koliko to god bude svaki prilog za kupovinu namirnica socijalnoj samoposluzi itekako dobro dođe. Važnije od svega toga je ipak suradnja udruga. Humanitarna udruga Dar dobrote već prije surađivala s većinom udruga uključenih u organizaciju ove manifestacije, ali priključivanje novih udruga i podrška građana dokaz su da je rad Humanitarne udruge Dar dobrote s projektom socijalne samoposluge prepoznat kao nešto dobro za naš grad.

 

Na kraju se u ime svih članova i volontera zahvalio svima koji su sudjelovali na bilo koji način te dali podršku ovoj manifestaciji, posebice građanima koji svojim donacijama održavaju rad socijalne samoposluge i gradonačelniku Krešimiru Žagaru koji od samih početaka pruža podršku, a tako i sada. Iz udruge izražavaju nadu da će ova manifestacija biti iz realizirana i nagodinu, ali u još većim razmjerima.

{gallery width=150 height=88}Slike_tekstovi/2015/9mjesec/1/v1{/gallery}

Pročitajte još