Preventivni projekt „Sigurnost i zaštita djece na internetu”

Jučer, 26. studenog, policijski službenici Odjela prevencije, Policijske uprave osječko – baranjske, u suradnji s Regionalnim klubom IPA Osječko – baranjska, Udruge „Hoćemo“ i predstavnicima osnovne škole „Retfala“, proveli su preventivne aktivnosti sukladno preventivnom projektu „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ učenicima 4. razreda.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEJedan od razloga otuđenosti je digitalizacija

Učenici su upoznati o mogućim rizicima i opasnostima na internetu, s naglaskom na obraćanje pozornosti o čestim pojavljivanjima lažnih profila, vršnjačkim vrijeđanjima i omalovažavanjima putem društvenih mreža, objavljivanja fotografija, opasnostima od zlouporabe objavljenih osobnih podataka na internetu i društvenim mrežama, kao i na koji način se zaštititi od tih opasnosti.

Tijekom edukativnog predavanja učenicima je posebno skrenuta pozornost na problem današnjega vremena, a to je nedovoljna komunikacija između djece i roditelja. Jedan od razloga otuđenosti je digitalizacija koja je sve više prisutna u životu gdje obitelji svakodnevne razgovore često zamjenjuju aktivnostima na pametnim telefonima, računalima, igranjem računalnih igrica, pregledavanjem internet portala i slično. Predavanje je održano s ciljem senzibiliziranja učenika o rizicima i opasnostima te odgovornom korištenju informacijsko – komunikacijske tehnologije.

Pročitajte još