Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, na Trgu dr. Franje Tuđmana, danas je odana počast svim poginulim i nestalim braniteljima u Domovinskom ratu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEVijence su položili gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Krešimir Žagar i vijećnici Gradskog vijeća Grada Našica, dogradonačelnik i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, saborski zastupnici Vesna Vučemilović, Romana Nikolić i Domagoj Hajduković, županijski vijećnici Osječko – baranjske županije, predstavnici političkih stranaka, članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima. Sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

“Ovdje se nalazimo na Trgu dr. Franje Tuđmana, ispred spomenika „Uskrsla Hrvatska“ u povijesnom trenutku kada mijenjamo vizuru našeg Grada, u trenutku kada imamo investicije kao nikada do sada, u povijesnom trenutku 30-te jubilarne obljetnice pobjede Grada nad tzv. JNA i osnutka 132. Našičke brigade Hrvatske vojske. Na današnji dan prije 26 godina zavijorila se hrvatska zastava na Kninskoj tvrđavi i simbolično označila oslobađanje jednog od najvećeg teritorija Republike Hrvatske. Označila je da imamo demokratsku, suverenu, jedinstvenu i slobodnu, najljepšu državu na svijetu. Označila je vojno redarstvenu operaciju koja se spominje u najvišim svjetskim vojnim školama.

Nažalost, označila je i veliku žrtvu koju su podnijeli hrvatski branitelji i dali ono najvrjednije, a to svoji životi. Dužni smo im odati počast, sjetiti ih se i ono što je najvažnije, promicati istinu o Domovinskom ratu. Drago mi je što je danas mnogo mladih među nama kako bi poslušali i da im nenametljivo pričamo kako se takvo zlo više nikada ne bi ponovilo.” – izjavio je Krešimir Kašuba i svima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, u crkvi sv. Antuna Padovanskog održana je sveta misa za Domovinu koju je predvodio fra Petar Cvekan.

Pročitajte još

Učitavanje...