Perivoj Pejačević oduševio sudionike Međunarodnog simpozija Palijativne skrbi

Jučer je u Našicama započeo 5. Međunarodni simpozij Palijativne skrbi, a nakon brojnih predavanja i radionica održanih u našičkoj srednjoj školi sudionici ovog simpozija mogli su uživati u šetnji perivojem Pejačević. Ondje su mogli kušati vina našičkog vinogorja te vidjeti nekoliko scena živih slika iz života Dore Pejačević, prve hrvatske skladateljice.

Kako su objasnili predsjednik HKD-a „Lisinski” Miroslav Šarić te ravnateljica Zavičajnog muzeja Našice Silvija Lučevnjak žive slike su dramsko – likovni žanr koji se koristio od sredine 19. pa sve do kraja istog stoljeća, a one su za svoje motive imale mitove, religiju i razne nacionalne simbole.

Turistička zajednica Grada Našice organizirala je šetnju prekrasnim perivojem Pejačević

Ovu zanimljivu i poučnu šetnju organizirala je TZ Grada Našice u suradnji s HKD „Lisinski” i Zavičajnim muzejem Našice, a direktorica Turističke zajednice Ines Resler s nekoliko riječi se osvrnula na ponudu ovog kraja. „I ovaj smo se put odlučili gostima dvodnevnog Simpozija prikazati dio života Dore Pejačević. Tako smo organizirali turističku rutu prekrasnim perivojem Pejačević u kojoj sudionike upoznajemo s dijelovima Dorinog života uz ponudu vina naših lokalnih proizvođača.” – rekla je direktorica Resler. A galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još