Ovaj je tjedan prepun sportskih aktivnosti diljem Hrvatske

Inicijativa za održavanje Europskog tjedna sporta započela je prije osam godina kada je Europska komisija odlučila odgovoriti na negativne trendove bavljenja tjelesnom aktivnošću građana. Hrvatska se odmah priključila ovoj inicijativi, svjesna kako je sport i tjelesna aktivnost izuzetno važna za tjelesno, ali i psihičko zdravlje svakog pojedinca te u konačnici i za bolji i kvalitetniji život.

Kroz cijeli tjedan Ministarstvo turizma i sport organizira niz aktivnosti kojima se nastoji pokazati da se sportom može baviti svugdje i u svako vrijeme, i da je svaka, pa i najmanja tjelesna aktivnost važna. Kroz osam godina u sedam dana Europskog tjedna sporta organizirano je više od 300 događaja, a uključeno je bilo više od 200.000 građana.

Ministarstvo turizma i sporta promoviralo je i novu inicijativu Europske komisije – HealthyLifeStyle4All

„Jedan od strateških ciljeva Vlade Republike Hrvatske je uključivanje što većeg broja naših građana u sportske aktivnosti, a posebno se to odnosi na djecu i mlade. Zbog toga se ulaganje u sport povećalo za više od sto posto, a kontinuirano su rasla ulaganja i u vrhunski sport za krovna sportska udruženja i nacionalne sportske saveze, ali isto tako i za sportsku infrastrukturu kako bismo sport učinili što dostupnijim svima. Trenutačno je u fazi donošenja i novi Zakon o sportu kojim će se napraviti još dodatan iskorak, a posebno važno je što će se njime omogućiti i dodatna pomoć za podršku lokalnom sportu.“ – istaknula je ministrica Nikolina Brnjac te se zahvalila svim partnerima koji su se i ove godine uključili u Europski tjedan sporta kao i ambasadorima koji su svima inspiracija za aktivniji i zdraviji život.

Također, Ministarstvo turizma i sporta promoviralo je i novu inicijativu Europske komisije, kojoj je pristupila i Hrvatska, HealthyLifeStyle4All kojom se promiču vrijednosti zdravog života. Građani su stoga imali priliku potpisati Odluku o zdravijem načinu života i tako simbolično odlučiti usvojiti zdrave navike.

Stric pivo

Pročitajte još