Hrvatska na popisu 50 najboljih europskih destinacija za obitelji s djecom

Prema američkom magazinu FatherMag.com nacionalni parkovi Plitvička jezera i Krka uvršteni su na ljestvicu 50 najboljih europskih destinacija za obitelji s djecom.

Plitvička jezera na visokom 4. mjestu

Rangiranje destinacija napravljeno je na temelju ocjena i broja recenzija na Google tražilici pa su tako Plitvička jezera zauzela visoko 4. mjesto s prosječnom ocjenom 4.7 i 73.862 recenzija, dok je Krka zauzela također odlično 22. mjesto s prosječnom ocjenom 4.6 i 41.290 recenzija.

U opisu nacionalnih parkova stoji kako je Hrvatska jedna od najljepših europskih država, a da su Plitvička jezera jedan od najljepših prirodnih parkova na svijetu poznat po tirkiznoj vodi i nevjerojatnim krajolicima. Ističe se i da je ovaj park ujedno uvršten i na UNESCO-v popis svjetske baštine. Za Krku je istaknuto da je idealno mjesto za djecu koja će uživati u plivanju čistim vodama, vožnji čamcima ili pješačenju kroz prekrasne staze.

Uz hrvatske destinacije na popisu Disneyland i Gardaland

Iz magazina FatherMag.com navode kako je cilj bio izdvojiti najbolje destinacije koje bi svatko trebao posjetiti barem jednom u životu i to u pratnji obitelji. Uz dvije hrvatske destinacije, na popisu se nalaze prestižna europska odredišta kao što su Disneyland u Parizu, Europa Park u njemačkom Rustu, Efteling u nizozemskom Kaatsheuvelu, Gardaland u Italiji i dr. Magazin FatherMag djeluje od 1995. godine, a specijaliziran je za roditeljske teme s naglaskom na očeve, njihove potrebe, znanja i situacije s kojima se susreću.

Pročitajte još