Otvoreni 21. Etno susreti

U parku dvorca Eugena Savojskog u Bilju otvoreni su 21. Etno susreti nakon što prošle godine zbog pandemije koronavirusa nisu održani. Riječ je o međunarodnoj manifestaciji na kojoj je prezentirana tradicija baranjskog kraja, njegova kultura i običaji, a tijekom dvodnevnog druženja izložena je i bogata eno i gastro ponuda. Također, pripremljen je zanimljiv i bogat program kako za odrasle tako i za djecu za koju su organizirane različite zanimljive radionice. Što se tiče kulturno-zabavnog programa, angažirani su odlični glazbenici poput Amire Medunjanin i Darka Rundeka.

Entno susreti se nastavljaju

Čast da otvori 21. Etno susrete pripala je zamjeniku župana Osječko – baranjske županije Mati Lukiću.

“Drago mi je što u ime župana Ivana Anušića i u svoje osobno mogu pozdraviti sve okupljene na 21. Etno susretima posebno jer prošle godine zbog pandemije koronavirusa nisu održani. Također, veseli me što se u baranjskom kraju posebno njeguje tradicija i bogato kulturno nasljeđe, a Bilje iz godine u godinu postaje sve poželjnija turistička destinacija.”– kazao je Lukić.

Načelnik Općine Bilje Željko Cickaj izrazio je zadovoljstvo zbog organizacije Etno susreta, osobito nakon prošlogodišnjeg izostanka.

“Nažalost, prošle godine zbog pandemije koronavirusa nismo mogli održati Etno susrete kao i niz drugih manifestacija, ali ove smo se godine, zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, ipak odlučili na organizaciju. Program je dobro osmišljen i sadržajan i siguran sam da će ne samo naši stanovnici, već i svi dragi gosti uživati u bogatoj eno, gastro i kulturno – zabavnoj ponudi.”– naglasio je Cickaj.

Pročitajte još