Đurđenovac – Izvještajna skupština Crvenog križa

crveni13_3_1a

Mjesno društvo Crvenog križa u Đurđenovcu održalo je izvještajnu skupštinu za proteklo dvogodišnje razdoblje. To je period od useljenja u dobiveni prostor, što je istovremeno značilo i obnovu rada i brojne aktivnosti. Prikupljenim sredstvima dali su napraviti police za odlaganje odjeće i obuće, koju dijele svakog utorka i četvrtka, a do sada ju je darovalo više od 80 donatora. Vrlo lijepo surađuju s mnogim udrugama, posebno s udrugom umirovljenika i udrugom Hrvatska žena iz Našičkog novog sela.

crveni13_3_2aU vrijeme narasle nezaposlenosti uspjele su obnoviti članstvo, pa tako imaju čak 270 članova koji ih podržavaju i godišnjom članarinom od 12 kuna, a dvadesetak najaktivnijih čine kreativni tim koji originalnim idejama i vlastoručnom izradom uporabnih predmeta, te prodajom istih, stvara prihod za humanitarne akcije. Najprepoznatljivije akcije su one uoči božićnih i uskršnjih blagdana kada članice Crvenog križa posjete najstarije sugrađane, donoseći im trenutke radosti i poklon u kojemu se obično nalaze domaći kolači, voće, hrana i higijenske potrepštine, a taj broj doseže i do 80 osoba.

crveni13_3_3aZa ovu godinu pripremaju još ambiciozniji program: uskršnja izložba prigodnih tradicionalnih rukotvorina je već u pripremi, a za mlade tečaj pružanja prve pomoći koji više nije dio školskog programa, ali je i dalje životna potreba.

Što drugo – nego čestitati od sveg srca i poželjeti da se ovaj primjer proširi i na druge sredine! 

crveni13_3_4a

Pročitajte još