Otvoren 17. stručni skup vatrogasaca

U Kongresnoj dvorani Hotela Ambasador jučer je održano svečano otvorenje 17. stručnog skupa vatrogasaca na kojem sudjeluje više od 280 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Kosova. Prigodnim obraćanjem skup su pozdravili predsjednik VZŽ Primorsko – goranske Slavko Gauš, gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin, župan Primorsko – goranske županije Zlatko Komadina i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

U sklopu Skupa predstavljeni su i proizvođači i distributeri vatrogasne opreme

U svojem govoru gradonačelnik Kirigin naglasio je da su stalna pripravnost i dobra tehnička opremljenost vatrogasnih postrojbi uvjet bez kojeg se ne može zamisliti funkcioniranje moderne zajednice. Župan Komadina također se obratio sudionicima Skupa naglasivši kako su vatrogasci stup zaštite i spašavanja što su i pokazali u mnogim nedaćama te poželio uspješan rad.

Glavni vatrogasni zapovjednik Tucaković zahvalio se gradu Opatiji i županiji te VZŽ Primorsko – goranske na domaćinstvu ovog dugogodišnjeg skupa na kojemu mnogobrojni stručnjaci razmjenjuju svoja iskustva. Poručio je da se očekuje jako puno različitih tema u ova dva dana, poželio također uspješan i plodonosan rad te otvorio Stručni skup. Stručni skup održava se 13. i 14. travnja, a u organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko – goranske županije te suorganizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice. U sklopu Skupa predstavljeni su i proizvođači i distributeri vatrogasne opreme.

Pročitajte još