Otkriveni kradljivci bicikala

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanje sumnja se da je 38-godišnji hrvatski državljanin iz Erduta počinio četiri kaznena djela krađa i jedno kazneno djelo teška krađa. Od mjeseca svibnja do mjeseca kolovoza ove godine, 38-godišnjak je u Osijeku ispred stambenih zgrada ukrao četiri bicikla vlasništvo 21-godišnjeg, 22-godišnjeg 41-godišnjeg i 44–godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasnici su oštećeni za nekoliko tisuća kuna.

U noći s 12. na 13. rujna, u Osijeku, 38-godišnjak je provalio u zdravstvenu ustanovu i ukrao različite vrste lijekova. Pravna osoba iz Osijeka oštećena je za više tisuća kuna. Provedenim kriminalističkim istraživanje sumnja se da je 41-godišnji hrvatski državljanin iz Palače počinio tri kaznena djela krađa. Od mjeseca travnja do mjeseca lipnja ove godine, 41-godišnjak je u Osijeku iz podrumskih prostorija stambenih zgrade i ispred škole ukrao tri bicikla vlasništvo 20-godišnjeg, 34-godišnjeg i 46–godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Vlasnici su oštećeni za više tisuća kuna. Protiv počinitelja nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je Posebno izvješće.

 

Krađa mopeda

U noći s 14. na 15. rujna, u Osijeku, s parkirališta trgovačkog centra, nepoznati počinitelj ukrao je moped vlasništvo 26-godišnje hrvatske državljanke iz Viljeva. Vlasnica je oštećen za nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća na području Osijeka. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a preostale četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

 

Vozio automobil 180 kilometara na sat

Jučer, 15. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu je evidentirano 6 vozača (4 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 22,27 sati u Našicama, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 62-godišnji hrvatski državljanin iz Velimirovca. Biciklistu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,94 grama po kilogramu.

 

U 16,40 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zastavljen je vozač osobnog automobila 64-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

 

U 13,24 sata, na državnoj cesti broj 7 (zapadna obilaznica Baranje) u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 37-godišnji hrvatski državljanin iz Tominovca koji se automobilom kretao brzinom od 180 km na sat. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec te 3 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još