Ostvarena uspješna međupredmetna suradnja

Tijekom ove školske godine u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga Našice proveden je eTwinning projekt u kojem je sudjelovalo 20 učenika trećih razreda opće, prirodoslovno-matematičke gimnazije i ekonomske škole te profesorica geografije Marta Božić, profesorica ekonomske grupe predmeta Danijela Puhanić, profesorica vjeronauka Nikolina Pavlović i profesorica geografije i povijesti Marina Međurečan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEUz našičku srednju školu, u projektu je sudjelovala i Gimnazija Matija Mesić iz Slavonskog Brod. Ukupno je sudjelovalo 7 nastavnika i 36 učenika.

Ciljevi projekta

Kako navode iz škole, ciljevi projekta bili su predstaviti gospodarstvo lokalne zajednice, istraživanjem i prikupljanjem materijala o razvoju gospodarstva, predstaviti strukturu aktivnih gospodarskih subjekata na nacionalnoj, županijskoj i regionalnoj razini, povezati razvoj gospodarstva s novim izumima i tehnologijama, predstaviti primjere velikih gospodarskih subjekata, njihovo poslovanje i brigu za okoliš, istražiti i prezentirati tradicijske obrte kao element očuvanja zanimanja, istraživati uzroke, učinke i posljedice gospodarskog razvoja i okoliša, educirati mlade ljude kako biti odgovoran u zaštiti okoliša, racionalno gospodariti vodom, strujom, otpadom, razvijanje digitalnih, jezičnih kompetencija.

Učenici su upoznati s projektom na nastavi geografije, ekonomskih predmeta (Bankarstvo i osiguranje), povijesti i vjeronauka. Prilikom izrade svojih radova, učenici su bili kreativni i služili se raznim digitalnim alatima, video editorima, Power Pointom, Canvom, Glogsterom , Prezi alatom, Adobe Sparkom i Swayom. Radove su predstavili na eTwinning platformi – Twinspace. Ovim projektom se ostvarila uspješna međupredmetna suradnja, navode iz škole.

Pročitajte još

Učitavanje...