Osnovnoškolci postali čuvari prirode

Učenici 2./4. r. Područne škole Stipanovci uključili su se u kreativni likovni natječaj “VOLIM MLIJEKO!” Tema ovogodišnjeg natječaja bila je Jedini zeleno-plavi planet Zemlja! U cijelom svemiru i beskrajnim prostranstvima Mliječnog puta planet Zemlja naš je jedini dom i zato ga nazivamo majčicom Zemljom. Upravo zato zadatak svih nas prije svega je voljeti i čuvati taj jedinstveni planet kako bi svi njegovi stanovnici – ljudi, životinje i biljke – živjeli skladno i sretno. Sudjelovanjem u ovom natječaju učenici su dobili zadatak naslikati planet Zemlju na maštovit i kreativan način kako ga oni vide.

U povodu obilježavanja Svjetskog dana školskog mlijeka Dukat mliječna industrija d.d. svake godine raspisuje ovaj kreativni natječaj. Cilj ovakvog natjecanja je skretanje pozornosti učenika i njihovih roditelja na važnost svakodnevne konzumacije mlijeka i mliječnih proizvoda za pravilan rast i razvoj djece školske dobi, te na poticanje kreativnosti, likovnog izražavanja i stvaralaštva kod učenika mlađe školske dobi. Shvaćajući koliku važnost mlijeko ima u samoj prehrani osnovnoškolaca.

Iz škole navode kako su mali vrijedni Stipanovčani naučili kako mogu doprinijeti zaštiti našeg jedinstvenog plavo-zelenog planeta i postali su pravi čuvari prirode! Najuspješnijim učenicima uručeno je priznanje kojim su potvrdili svoju aktivnost i dokazali da se trud, rad i uspjeh uvijek isplate.

Izvor: OŠ Hinka Juhna Podgorač

Pročitajte još