Osječko – baranjska županija proglašena je Europskom regijom sporta 2024. godine!

Rezultat je to višemjesečnog rada na kandidaturi koja je rezultirala izradom „Bidfile-a“ kao dokumenta o razvoju sporta, sportske infrastrukture i sportskih postignuća na području županije i posjetom visoke delegacije ACES European capitals and cities of sport federation Osječko – baranjskoj županiji.

Prilikom trodnevnog boravka na području županije predsjednik Gian Francesco Lupattelli sa suradnicima je obišao je najznačajnije sportske objekte, terene i događanja na području cijele županije.

„Članovi naše komisije već su razgovarali o kandidaturi Osječko – baranjske županije za Europsku regiju sporta, napravljena je i određena dokumentacija i gotovo sam siguran da će naš odgovor biti pozitivan. Hrvatska je mala zemlja, ali je sila u sportu.” – rekao je prilikom posjeta Lupattelli.

Desetak dana kasnije, stiže i službena potvrda, Osječko – baranjska županija izabrana je za Europsku regiju sporta 2024. godine!

„Naša je županija izuzetno dobro organizirana po pitanju sporta bilo amaterskog ili profesionalnog, individualnog ili ekipnog, a do sada smo se pokazali kao dobri domaćini u organizaciji velikih sportskih manifestacija. Titulu Europske regije sporta ćemo kvalitetno iskoristiti i tijekom 2024. godinu još ćemo snažniji naglasak staviti na sport, izgradnju sportske infrastrukture, opremanje sportskih terena i podizanje kvalitete i uvjeta treniranja svih sportaša od rekreativnih do profesionalnih.” – rekao je župan Ivan Anušić dodajući da je i sportski inkubator kao projekt Osječko – baranjske županije jedinstven u Hrvatskoj i da će ova europska titula biti od koristi i u njegovoj realizaciji.

Gala svečanost dodjele titule Europske regije sporta za 2024. godinu održat će se u Europskom parlamentu u Bruxellesu početkom prosinca ove godine.

Pročitajte još