Općina Podgorač brine o ravnomjernom razvoju svih svojih naselja

Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Podgorač bila je središnji dio programa obilježavanja Dana Općine Podgorač. Sjednica je održana u domu mjesnog DVD-a danas (13. veljače 2024. godine), dan uoči blagdana sv. Valentina, zaštitnika Podgorača,.

Uz vijećnike, općinskog načelnika Gorana Đanića i predstavnike društvenog života ove općine, sjednici su nazočili obnašatelj dužnosti župana Osječko – baranjske županije Mato Lukić, saborske zastupnice Nataša Tramišak i Vesna Vučemilović, zamjenik župana Josip Miletić, gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić, načelnik Općine Marijanci Darko Dorkić, načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević i drugi uzvanici.

O radu u prošloj godini i aktualnostima u Općini Podgorač uvodno je govorio općinski načelnik Goran Đanić. „Prošlu su godinu obilježile velike investicije, a na tom tragu nastavljamo i ove godine. Planiramo završetak Gospodarske zone vrijednosti oko 1,5 milijuna eura te pročistača otpadnih voda vrijednog 3,5 milijuna eura, kao i izgradnju akumulacije Breznica koja će biti jedna od naših najvećih investicija. Na svom putu Općina Podgorač uvijek je računala i na podršku Osječko – baranjske županije s kojom imamo izvrsnu suradnju u planiranju i realizaciji važnih projekata za sve naše stanovnike.” – rekao je Đanić.

Čestitku svim mještanima Općine uputio je i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić koji je potaknuo sve okupljene da i dalje pokreću različite inicijative. „Danas smo od načelnika Gorana Đanića čuli informacije o nizu projekata u Općini Podgorač, a znamo da je svaki projekt važan i hvalevrijedan, bilo da donosi izdašnu financijsku omotnicu i zapošljavanje većeg broja ljudi ili samo jedne osobe. Zato mogu samo poželjeti da se razvoj Općine u tom smjeru i nastavi. Općina Podgorač je prostorno velika, ima oko 2.500 stanovnika, no kao što Županija brine o ravnomjernom razvoju svih dijelova OBŽ, drago mi je da načelnik sa svojim timom izuzetno brine o ravnomjernom razvoju svih devet naselja te se svuda ulaže u potrebnu infrastrukturu, dječja igrališta i sve druge potrebe.” – kazao je Lukić. Dodao je kako je Županija do sada ulagala u sve sfere društvenog, kulturnog, sportskog i gospodarskog života na području općine izdvajajući sredstva za vatrogastvo, rad škole, obnovu i izgradnju cesta i ostale komunalne infrastrukture, a isto će činiti i u budućnosti.

Okupljenima se obratila i saborska zastupnica Nataša Tramišak koja je uz čestitku mještanima Općine istaknula kako je upravo Općina Podgorač dokaz da i manje sredine mogu biti pokretači kvalitetnih projekata zahvaljujući kojima se stvaraju povoljni uvjeti za život. „Mogu osobno posvjedočiti da je načelnik jedan od poduzetnijih načelnika općina koji je mnogobrojne projekte komunicirao i prijavljivao na naša ministarstva. Ovim putem svim mještanima čestitam i blagdan općinskog zaštitnika, sv. Valentina i želim vam puno uspjeha u budućem radu.” – naglasila je Tramišak. Saborska zastupnica Vesna Vučemilović u svom se obraćanju osvrnula na primjetnu ravnomjernu razvijenost svih devet naselja Općine istaknuvši kako svako mjesto ima neko središnje okupljalište. To je, kaže, ključno za ostanak stanovništva u ruralnim krajevima.

Pročitajte još