Održano 12. Međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa

U subotu 01. travnja 2023. godine u OŠ Dore Pejačević u Našicama održano je 12. Međužupanijsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje, u kojemu je sudjelovalo 9 ekipa u kategoriji podmlatka (osnovne škole) i 7 ekipa u kategoriji mladih (srednje škole) iz Osječko – baranjske i Virovitičko – podravske županije, organiziralo je Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Osječko – baranjske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Našice kao domaćin.

Na otvorenju natjecanja okupljene su pozdravili predsjednica GD CK Našice Zdenka Vukomanović, ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasminka Falamić, predsjednik Društva Crvenog križa Osječko – baranjske županije Marko Đukić i gradonačelnik Krešimir Kašuba, a natjecanje je otvorio dožupan osječko – baranjski Josip Miletić.

Ovo je jedno od rijetkih natjecanja u kojima nije važno pobijediti

Uz natjecanje iz znanja o pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta, učenici su na praktičnim radilištima prve pomoći, kroz unaprijed pripremljene scenarije i realistično prikazane ozlijede, pokazali visoku razinu pripremljenosti iz tog područja. Upravo se kroz praktična radilišta nastoji ukazati na važnost znanja prve pomoći u svakodnevnom životu.

Važno je imati na umu da je ovo jedno od rijetkih natjecanja u kojima nije važno pobijediti, nego je važno ono znanje koje su natjecatelji stekli kroz pripremu i koje će nositi sa sobom tijekom cijeloga života. Zavidna razina znanja i vještina kod učenika rezultat je napornog dugotrajnog pripremanja ekipa i zasluga mentora, nastavnika osnovnih i srednjih škola te volontera Crvenog križa koji su pripremali ekipe. Učenici su se za ovo natjecanje pripremali više od četiri mjeseca i ovom im prilikom čestitamo na uloženom trudu i njihovom humanom opredjeljenju.

Natjecanje je počelo u 11,00 sati, a nakon tri sata provjere znanja i vještina uslijedilo je proglašenje rezultata.

KATEGORIJA PODMLATKA:

  1. MJESTO – Osnovna škola Antuna Mihanovića, GDCK Osijek (109,87 bodova)
  2. MJESTO – Osnovna škola Bilje, ODCK Darda (99,87 bodova)
  3. MJESTO – Osnovna škola August Harambašić, GDCK Donji Miholjac (96,73 boda)

KATEGORIJA MLADIH:

  1. MJESTO – Medicinska škola Osijek, GDCK Osijek (101,43 boda)
  2. MJESTO – Srednja škola Valpovo, GDCK Valpovo (93,27 bodova)
  3. MJESTO – Srednja škola Stjepan Ivšić Orahovica, GDCK Orahovica (91,7 bodova)

Prvoplasirane ekipe u obje kategorije predstavljat će svoje škole, GDCK Osijek i DCK Osječko – baranjske županije na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 13. svibnja 2023. godine u Zagrebu.

Galeriju fotografija možete vidjeti na ovoj poveznici.

Pročitajte još