Održana uvodna konferencija projekta ”Vrijeme je za školski obrok 2020. – 2021.”

Osječko – baranjska županija prijavila je. Projekt ”Vrijeme je za školski obrok 2020. – 2021.” predstavlja nastavak projekta ”Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva” koji Osječko – baranjska županija uspješno provodi petu godinu zaredom.

Jedan od ciljeva je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva

“Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama. U projekt je uključeno ukupno 994 učenika u riziku od siromaštva iz 14 osnovnih škola kojima je osnivač Osječko – baranjska županija. Projekt je prijavljen na Javni poziv koji je objavilo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Vrijednost projekta je 1.000.000 kuna te su sredstva u cijelosti bespovratna, 85% iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ovim projektom rasterećuje se Županijski proračun za naš projekt „Školski obrok za sve“ pokrenut krajem 2017. godine.” – kako je naglasila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Sandra Filipović.

OBŽ je prepoznala važnost osiguravanja školskog obroka svim učenicima osnovnih škola

Zamjenik župana Josip Miletić istakao je kako je Osječko – baranjska županija prepoznala važnost osiguravanja školskog obroka svim učenicima osnovnih škola, a cilj je svakom učeniku osnovnih škola na području Osječko – baranjske županije osigurati minimalno jedan obrok dnevno, usmjeriti učenike, nastavnike i roditelje zdravoj prehrani te osnažiti lokalne proizvođače i prerađivače hrane. U projektu “Školski obrok za sve” sudjeluje 7 gradova i 32 općine s područja Osječko – baranjske županije, a krajnji korisnici ovoga projekta su učenici 71 osnovne škole s područja Županije.

Pročitajte još