Održana specijalna izložba pasa u Našicama – „Slavonija Spring Show 2024”

Druga od ukupno tri izložbe pasa u sklopu „Slavonija Spring Show-a 2024” (Slavonski Brod, Našice i Đakovo) održala se jučer, 25. svibnja 2024. godine, u Našicama, a u sklopu proslave Dana grada. U organizaciji Kinološkog društva Našice, posjetitelji i žitelji grada imali su priliku pratiti ovaj prestižni kinološki događaj koji je okupio gotovo 50 pasa iz različitih pasminskih skupina II i IX prema FCI klasifikaciji.

Lokacija održavanja bila je našički Veliki park gdje su ljubitelji pasa mogli uživati u prikazu vrhunskih primjeraka ovih plemenitih životinja. Međunarodno priznati kinološki suci ove izložbe bili su Željko Rogulja iz Zagreba i Vilmos Kardos iz Mađarske. Sve prisutne je pozdravio predsjednik Kinološkog društva Našice Tihomir Krumerac koji je naglasio važnost ove izložbe.

„Ovo je druga Specijalna izložba pasa druge i devete skupine koju smo organizirali. Prošle godine smo u Našicama imali prvu, a sada smo ponovno organizirali izložbu međunarodnog karaktera jer sudjeluju psi iz pet različitih zemalja. Naravno, najviše ima pasa iz Hrvatske. Imamo jednog međunarodnog suca iz Mađarske i jednog iz Zagreba. Svi psi na izložbi imaju pedigre i moraju biti u sustavu Hrvatskog kinološkog saveza. Moram naglasiti kako je ovo vrhunac našeg djelovanja u godini. Izložbu organiziramo jednom godišnje, dok se ostatak godine bavimo uzgojem pasa. U zadnjih deset godina smo se značajno aktivirali. Prije smo imali dva do tri legla godišnje, a sada ih imamo tridesetak što pokazuje da smo postali vrlo aktivni.” – izjavio je predsjednik Krumerac istaknuvši kako našičko kinološko društva broji trideset članova.

Pobjednik izložbe je pudla Jasenak Secret to Keep

Također, izložbu su podržali direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler te Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica koji je otvorio izložbu.

„Kinološko društvo Našice djeluje od 1988. godine, što je duga tradicija. Društvo okuplja tridesetak članova koji pokazuju stvarnu brigu o psima – čovjekovom najboljem prijatelju. Njeguju kulturu življenja u Našicama i odnos prema životinjama kojem težimo, nastojeći ga podići na visoku razinu. Ova izložba, otvorena danas u sklopu obilježavanja Dana grada, prva je u našem programu, te mi je bila posebna čast zahvaliti se svim posjetiteljima, a posebno organizatorima, na ovoj izložbi s međunarodnim karakterom. U njoj sudjeluje puno zemalja i iznimno mi je drago što smo u ovom lijepom ambijentu Perivoja obitelji Pejačević mogli otvoriti izložbu.” – zaključio je gradonačelnik. I na kraju treba napomenuti kako je pobjednik ovogodišnje izložbe pudla Jasenak Secret to Keep. A galeriju fotografija možete pronaći ovdje.

Foto: A. Koš