Našice – Donacije mjesnog odbora

mjesniodbor29_12_2a

Danas je u hotelu Park u Našicama održana završna sjednica Mjesnog odbora grada Našica na kojem su među ostalim jednoglasno prihvaćeni prijedlozi za donacije udrugama koje djeluju u našem gradu.

Prije svega je predsjednik MO Hrvoje Šimić pozdravio sve prisutne članove kao i gradonačelnika grada Našica Krešimira Žagara i dogradonačelnika Hrvoja Šledera. Uz to Šimić se zahvalio gradonačelniku na odličnoj suradnji i razumijevanju te da se nada kako će se ovako dobar odnos nastaviti i dalje i u idućim godinama.

Nešto više o izjavi predsjednika mjesnog odbora Hrvoja Šimića i gradonačelnika grada Našica Krešimira Žagara možete pogledati u video prilogu koji slijedi.

{youtube}2pglj4aQ9SE&{/youtube}

mjesniodbor29_12_1a

U nastavku sjednice Hrvoje šimić je rekao kako su u potpunosti ispoštovane  sve smjernice gradonačelnika o podjeli sredstava Mjesnog odbora grada Našica. U 2011. godini raspolagalo se sa 208.460 kuna i od toga je većina novca bila podijeljena na udruge koje djeluju u gradu. Do ove sjednice podijeljeno je namjenski 71 tisuća kuna na jučerašnjoj sjednici podijeljeno je još 33 tisuće kuna. Na osnovu novih smjernica za 2012. godinu koju je gradonačelnik donio sredstva mjesnog odbora iznose 202.880 kuna što je približno kao i godinu dana prije što će prema riječima Šimića biti dostatno za sve što bude bilo potrebno.  Iduće godine je planirano 102 tisuće kuna za donacije udrugama i zajednicama. Također je mjesni odbor iznio inicijativu o izgradnji dječjeg igrališta na Mendinom brdu, ali da prije toga treba dobro obratiti na pozornost kako na sigurnost a tako i na kvalitetu same izgradnje. To igralište je prema zahtjevima građana potrebno ali treba napraviti sve kako bi bilo izvedeno na zadovoljstvo svih.

mjesniodbor29_12_3a

 

Mjesni odbor je jučer donio odluku o donaciji DND-u za trošak dječjih darova od 15.000 kuna. Također je donesena odluka o financijskoj pomoći HKD-u “Lisinski” u iznosu od 5.000 kuna. 
Mjesni odbor odobrio je financijsku pomoć od 500 kuna za uzgajivače golubova iz Našica.
Odobreno je 2000 kuna šahovskom klubu Slavonac za nabavu šahovske opreme koja je propisana pravilnikom za seniorskih, juniorskih i kadetskih i ženskih šahovskih liga. 
Za kraj je odlučeno kako će se ŠUD “Šaran” dobiti donaciju u iznosu od 11.000 kuna te je također 11.000 kuna dobilo i DVD Našice za sufinanciranje vatrogasne opreme.
Sve odluke su donesene jednoglasno.
mjesniodbor29_12_4a

Pročitajte još