Održana skupština Dječje športske akademije “Niza”

niza1

niza1

U subotu u Nizi održana redovita godišnja Skupština Dječje športske akademije “Niza”. U akademiji 50 -tak djece od 5-18 godina trenira nogomet, a treninge vode Danijel i Denis Ćosić i sami igrači četveroligaša NK Vihor iz Jelisavca.

Kako nas izvještava Stjepan Paska, predsjednik Dša Niza, prošla godina je bila uspješna za akademiju. Djeca su nastupala u tri kategorije i to prednatjecatelji U-8, početnici U-10, te u proljeće pioniri,a od jeseni juniori u ligama pri Nogometnom središtu Našice. Inače djeca nastupaju za NK “Omladinac” Niza, a o njima skrbi uz svu ostalu organizaciju akademija. Uz utakmice, kojih je prošle godine bilo 65 u svim kategorijama, sudjelovali smo još i na 6 turnira u okolici, te na Božićnom malonogometnom turniru u Našicama ove godine sa četiri ekipe U-8, U-10, U-14 i U 16. Također smo organizirali i Ljetni turnir mladeži u kolovozu u Nizi.

37

Na Skupštini uz brojne članove i djecu nazočili su i načelnik Općine Koška Zoran Kovačević i ravnatelj Osnovne škole “Ivane Brlić-Mažuranić” Koška prof. Miroslav Čukić. Načelnik je bio ugodno iznenađen brojem djece koja su nazočila Skupštini, te je obećao svu pomoć u nastavku rada, a ravnatelj škole je predložio zajedničke projekte škole i akademije za budućnost.

79

Kroz desetak dana krećemo za pripremama za novu sezonu u dvorani u Koški, te ovom prilikom zahvaljujemo školi za ustupljene termine. U planu imamo i maskenbal koji je već postao tradicija, pa turnir mladeži i seoske igre za odrasle. Pokušavamo na sve načine djecu i odrasle privući sportu i zdravijem načinu života, te odmaknuti, posebnu djecu, od računalnih igrica, mobitela i tv-a. Mišljenja da smo već dosta učinili, kad nam naši sportski prijatelji iz cijelog našičkog kraju izražavaju čuđenje i nevjericu da se tako što može uraditi u selu od nešto više od 400 stanovnika. A da smo na pravom putem pokazuje nam činjenica da je naša igračica Katarina Pranješ kroz nogometne kampove uočena od Ženskog nogometnog kluba “Osijek” i izbornika ženske pionirske reprezentacije, te je od ljeta članica prvoligaša ŽNK “Osijek” uz potpisan stipendijski ugovor, prenosi nam Stjepan Paska, inače i predsjednik i trener Kickboxing kluba “Impact” Našice.

87

Pročitajte još