Herojskim volonterima Crvenog križa, sretan vam vaš Dan!

Povodom Svjetskog dana Crvenog križa 8. svibnja svima Vama volonterima, darivateljima krvi i građanima koji pomažete radu Crvenog križa želimo reći jedno veliko hvala!

Vi ste naša snaga i ponosni smo na Vas koji ste uložili svoje vrijeme, trud i zalaganje, nesebično pomagajući u ovim teškim okolnostima vođeni načelima humanosti, solidarnosti i dobrovoljnosti da bi pomogli potrebitima, osobama koji imaju manje, starijima i nemoćnima, bolesnima i djeci.

Od početka pandemije COVID-19 Crveni križ Našice pokrenuo je SOS telefon namijenjen svim osobama u potrebi na cijelom području Grada Našica i Općinama: Feričanci, Donja Motičina, Podgorač, Koška i Đurđenovac. U Crvenom križu Našice aktivno je 44 volontera uz veliku podršku volontera udruge “Prijateljstvo” Feričanci koji pokrivaju cijelo područje općine Feričanci. Volonteri i djelatnici su izvršili 606 posjeta osobama ranjivih skupina i odlazili im po hranu i lijekove, plaćajući račune, noseći drva i pitajući trebali im još kakva pomoć.

Podjelili su i 735 paketa hrane za 553 obitelji. Sveukupno su volonteri odradili velikih 953 volonterska sata. Održano je 7 akcija dobrovoljnog darivanja krvi na kojima je bilo 253 darivatelja, a prikupljeno je 236 doza krvi. Volonteri i djelatnici su sudjelovali na 4 online edukacije o koronavirusima, stigmatizaciji oboljelih od COVID-19, psihosocijalnoj podršci preko telefona i djelovanju tijekom ove krize. Mladi su pokrenili i kviz “Koliko poznaješ svoj grad?” u suradnji s portalom Našice.com. Odaziv na kviz je bio odličan te mladi pripremaju još kvizova koji će bit objavljeni u narednom periodu.

HVALA VAM NA SVEMU ŠTO ČINITE, VI STE NAŠI HEROJI!

Pročitajte još