Održana početna konferencija projekta Zaželi I.N.F.O.

Jučer je održana početna konferencija projekta Zaželi I.N.F.O. – integraciju, napredovanje, fokus, osnaživanje kojeg provodi Udruga mladih „INFO“ Našice u suradnji s partnerima Grad Našice, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje područna služba Osijek i Centrom za socijalnu skrb Našice.

Ukupna vrijednost projekta je 1.345.340,00 kn, a financiran je 85% sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Konferenciji su nazočili gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica Našičke razvojne agencije „NARA“ Magdalena Vidaković-Gelenčir i dopredsjednik udruge mladih „INFO“ Našice Ivan Keglević.

Krajnji korisnici projekta su 90 osoba starije životne dobi

Cilj projekta je unaprjeđenje i osnaživanje radnog potencijala žena na području Grada Našica i našičke okolice kroz obrazovanje/ usavršavanje radi jačanja konkurentnosti na tržištu rada. Projektom je zaposleno 15 teško zapošljivih žena koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem. Zaposlene žene radit će na projektu 12 mjeseci, nakon čega će im se omogućiti osposobljavanje kako bi stekle nova znanja i postale poželjna radna snaga. Žene će proći edukaciju i bit će osposobljene prema potrebama tržišta rada.

Krajnji korisnici projekta su 90 osoba starije životne dobi i osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Našica i našičke okolice, koji će imati izravnu korist ovog projekta i to na način da će biti korisnici usluga pomoći u kući.

Krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine za osobnu higijenu

Kako bi se povećala kvaliteta života korisnika pružat će im se pomoć i podrška u sljedećim aktivnostima: pomoć u dostavi namirnica (trgovina), pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora / domova, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl., pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženja te uključivanje u društvo, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Također, krajnjim korisnicima će se na mjesečnoj razini kupovati i dostavljati potrepštine za osobnu higijenu i održavanje higijene stambenog prostora u iznosu od 50,00 kn mjesečno po krajnjem korisniku.

Projekt je omogućio kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici osnaživanje i unaprjeđenje radnog potencijala pripadnica ciljane skupine, tj. teže zapošljive žene s nižom razinom obrazovanja te ujedno povećao razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Konferenciji su nazočili gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica Našičke razvojne agencije „NARA“ Magdalena Vidaković-Gelenčir, dopredsjednik udruge mladih „INFO“ Našice Ivan Keglević.

Pročitajte još