Održana godišnja izvještajna Skupština NK „Željezničar” Markovac Našički

Nogometni klub „Željezničar” iz Markovca Našičkog održao je jučer u prostorijama kluba godišnju izvještajnu Skupštinu na kojoj su bili prisutni gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler, predsjednik Mjesnog odbora Markovac Karlo Kanis, predstavnik Sportske zajednice Grada Našica Vanja Prošić, dopredsjednica Matice slovačke Markovac Branka Baksa, predsjednica SKUU-a „Franjo Strapač” Vesna Budoš kao i zapovjednik DVD-a Markovac Našički Tomislav Dološić koji su uputili riječi podrške radu Kluba.

Predsjednik kluba Darko Komjetan je pozdravio sve prisutne i zahvalio se na dolasku te je otvorio skupštinu predloživši dnevni red koji je bio jednoglasno usvojen. Tajnik i sportski direktor Vjekoslav Jug podnio je Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2023. godinu kao i program rada za ovu godinu. Također je podneseno izvješće o ostvarenjima natjecateljskih ekipa NK „Željezničar” – u radu Kluba sudjeluje 101 igrač u 4 natjecateljske kategorije. Iz izvješća smo doznali kako su markovački nogometaši postigli izvrsne rezultate u prošlom razdoblju. Naime, seniori su trenutno nalaze na 1. mjestu, juniori također na čelu, pioniri na 6. dok su početnici na 8. mjestu u svojim ligama natjecanja. NK „Željezničar” je u 2023. godini bio aktivni i van nogometnih terena – održali su tradicionalni Memorijalni turnir Dino Cepun, odigrali su turnir „4 slovačka sela” u Jelisavcu, a u kolovozu je održana i 3. markovačka čobanijada. NK „Željezničar” ima izvrsnu suradnju s Maticom slovačkom Markovac Našički, Mjesnim odborom Markovac te Gradom Našicama koji je svojim vrijednim donacijama pomažu radu kluba.

Rad s djecom kao ključ uspjeha

Nakon skupštine predsjednik Komjetan se zahvalio Gradu Našicama na čelu s gradonačelnikom Kašubom na novčanoj pomoći i podršci kao i svim društvima i udrugama s markovačkog područja s kojim ovaj nogometni klub surađuje.

„Prošla godina za nas je bila iznimno uspješna s obzirom na trenutnu poziciju na tablici nakon polusezone. Držimo prvo mjesto u seniorskoj kategoriji, a isto tako i juniori koji nisu doživjeli niti jedan poraz. Ponosni smo na ovaj rezultat jer odražava naš predan rad i trud. Posebno ističemo našu posvećenost radu s djecom jer smatramo da je to ključ uspjeha. Nastavljamo s istim tempom i energijom u ovoj godini. Imamo jasno postavljen plan – ako zadržimo prvo mjesto u seniorskoj ekipi, želimo dospjeti u viši rang natjecanja. Vjerujemo u naše sposobnosti i predanost i vidjet ćemo što donosi budućnost, ali svi zajedno ostajemo posvećeni našem cilju.” – zaključio je predsjednik Komjetan.

Daljnja podrška svim inicijativama i radu NK „Željezničar”

Gradonačelnik Krešimir Kašuba je izrazio zahvalnost na pozivu i u svom je govoru napomenuo kako će se odlična suradnja između Grada Našica i Nogometnog kluba „Željezničar” nastaviti.

„NK „Željezničar” pokazuje stvarno velike ambicije, a sa svoje četiri selekcije i trenutnim prvom mjestom u Drugoj županijskoj ligi Našice, jasno je da teže rangu više. U ime Grada Našice, želim im iskreno čestitati na postignućima. Posebno ih pohvaljujem za predan rad s mladima, za animaciju mladih i promicanje zdravog načina života kroz sport. Također im želim čestitati i zahvaliti na sudjelovanju u svim manifestacijama u Markovcu – od memorijalnog turnira Dino Cepun preko Večeri polesnjaka pa sve do čobanijade. Suradnja s drugim udrugama u Markovcu, uključujući Maticu slovačku, SKUU Franjo Sapač i DVD Markovac svakako doprinosi visokoj kvaliteti života kako u Markovcu tako i u Našicama.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba najavivši daljnju podršku svim inicijativama i radu NK „Željezničar”. A galeriju fotografija možete pronaći ovdje.

Pročitajte još