Održana gastronomska manifestacija „Stol u žetvi“

Sinoć je u Podgoraču u dvorištu Vatrogasnog centra održana gastronomska manifestacija „Stol u žetvi“ na kojoj su uz domaćine HKD „Podgoračani“, sudjelovali i HKD „Lisinski“ Našice, KUD „Jasen“ Šaptinovci i Udruga žena „Cicike“ iz Satnice Đakovačke te bogatom gastronomskom ponudom predstavili posjetiteljima što se jelo i što se još uvijek jede u vrijeme žetve.

Posjetitelji su uživali u bogatoj ponudi tradicionalnih slavonskih jela, domaćem vinu i rakiji, plesu i pjesmi za koju se pobrinuo Tamburaški sastav „Salaš“. Manifestaciju su posjetili i saborska zastupnica Vesna Vučemilović te vijećnici Osječko – baranjske županije.

Manifestacija organizirana po prvi puta

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Općine Podgorač i općinskog načelnika Gorana Đanića koji je pozdravio sve nazočne te istaknuo kako je ovo prva manifestacija ovakve tematike zbog nemogućnosti održavanja tradicionalnog „Uskrsnog stola“, manifestacije kojom su dosadašnjih godina posjetiteljima predstavljali stare uskrsne običaje i tradicijska jela.

“Zahvaljujem se svim društvima što su se odazvali ovoj manifestaciji, a posebno predsjednici HKD-a „Podgoračani“ Zdenki Vukomanović na organizaciji. Zbog epidemije koronavirusa nismo mogli održati tradicionalni „Uskrsni stol“ te se smo se odlučili organizirati ovu manifestaciju.” – izjavio je Goran Đanić i manifestaciju proglasio otvorenom.

Izložbeno – degustacijska manifestacija

Predsjednica HKD-a „Podgoračani“ Zdenka Vukomanović istaknula je kako je manifestacija izložbeno – degustacijska te se stolovi neće ocjenjivati i nagrađivati kako je to bivalo kod manifestacije „Uskrsni stol“

“Ova manifestacija održava se po prvi put, ali je usko vezana uz onu koju nismo održali, a to je „Uskrsni stol“. Zahvaljujem se načelniku Goranu Đaniću koji nam je dao ideju i podržao organizaciju ove manifestacije. Zahvaljujem se i našim gostima koji su se odazvali manifestaciji jer bez njih ne bi bilo ovako lijepo. Tu su nam danas HKD „Lisinski“ Našice koji nas uvijek rado ugošćuje, a i uvijek rado dođe kod nas. Naš stalan gost je i KUD „Jasen“ Šaptinovci, a po prvi put je s nama i Udruga žena „Cicike“ iz Satnice Đakovačke.” – izjavila je Zdenka Vukomanović.

Pročitajte još