Našice – Srednjoškolski superheroji nastavljaju volontirati i ove školske godine

volonteri22 9 1a

Srednjoškolski volonterski klub „Otvoreno srce“ osnovan je prošle školske godine i tada je brojao blizu 60 članova. Međutim, broj prijavljenih volontera u novoj školskoj godini višestruko je veći što pokazuje veliku zainteresiranost mladih ljudi srednjoškolske dobi za ovakav oblik rada.

S obzirom na brojnost članova i sve veću zahtjevnost pojavljuje se potreba da se naš klub aktivnije poveže s većim volonterskim centrima, te se Srednja škola Isidora Kršnjavoga uključila u rad Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC) koja organizira 3. kampanju pod nazivom „Hrvatska volontira!“ čiji je cilj ukazati  na značaj volontiranja za razvoj suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost pružiti svoj doprinos.

 

Ove godine kampanjom se poručuje da u ulozi volontera svatko može biti superheroj jer čak i mali doprinos koji nije teško pružiti volontera može učiniti herojem u zajednici i za onoga kome pomaže.

Povodom Međunarodnog dana mira 21. rujna veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki različitim društveno korisnim akcijama promovira volontiranje u svojim zajednicama. Kampanja se simbolično održava na Međunarodni dan mira jer je mir vrijednost koja za Hrvatsku ima posebno značenje.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2013/9mjesec/22b/v1{/gallery}

Srednjoškolska volonterska udruga OTVORENO SRCE je pokucala na vrata Županijske bolnice Našice.U dogovoru s ravnateljicom dr. Sanjom Milanović, i njezinim suradnicima isplanirali smo nekoliko područja koja bismo kao volonteri mogli realizirati na opće dobro. Tako je skupina slikara dobila u zadatak oslikati nekoliko zidnih ploha na odjelu nove pedijatrije. U dogovoru s dr Varžić smo osmislili zanimljive likove i pejsažne motive koji će biti ugodni, a vjerujemo i inspirativni kako osoblju odjela tako i pacijentima.

Druga skupina je obišla pacijente na odjelu psihijatrije, a glazbena skupina je održala prigodni koncert za pacijente i sve prisutne.

Iskreno smo zahvalni  kao voditelji volonterskog kluba Otvoreno srce, svem bolničkom osoblju, od majstora Drage, portira, medicinskih sestara, liječnika i ravnateljstvu, što smo mogli s naših 30ak učenika  volontirati i edukativno na praktični način djelovati s vama . Radosni u činjenju dobra nastavljamo naš volonterski i cjeloživotni razvoj, a time vjerujemo i napredak lokalne zajednice u našičkom kraju.

 

Voditelji kluba OTVORENO SRCE Snježana Krištofik  Juranić i Anđelko Cvijetović

Pročitajte još